Horor s Nicolasom Cageom oduševio kritičare: "Otet će vašu podsvijest"

Foto: Press

Recenzije su stigle i kritičari se jednoglasno slažu: Longlegs je apsolutno zastrašujuć.

Horor triler u kojem glume Nicolas Cage kao nestabilni seoski izrađivač lutaka i Maika Monroe kao mlada agentica FBI-a, imao je svoju premijeru na crvenom tepihu u Egyptian Theatreu u Los Angelesu u utorak. Obožavatelji koji su prisustvovali dobili su crvenu vinil ploču prekrivenu "Longlegs šifrom", ali su napustili kazalište previše preplašeni da bi pustili soundtrack.

Longlegs je najnoviji film glumca i scenarista Osgooda "Oza" Perkinsa, koji je sin Anthonyja Perkinsa, zvijezde Hitchcockovog Psiha. Film prati agenticu FBI-a Lee Harker (Monroe) dok istražuje neriješen slučaj serijskog ubojice koji muči njezin mali grad u pacifičkom sjeverozapadu i poprima neočekivani, nadnaravni zaokret kada otkrije osobnu povezanost s okultnim ubojicom.

 

Kritičari su oduševljeni

Kritičari nazivaju Longlegs pravim horor filmom, a Peter Debruge iz Varietyja piše da može "oteti vašu podsvijest". "Manje od 12 sati nakon što sam ga pogledao, poremećeni lik Nicolasa Cagea ponovo se pojavio u mojim noćnim morama", piše Debruge.

David Ehrlich iz Indie Wirea dijeli slično mišljenje u svojoj recenziji. "Zastrašujuć u apstraktnom smislu čak i dok postaje sve apsurdniji za gledanje, Longlegs se uvlači u onaj liminalni prostor između noćnih mora iz djetinjstva i odraslih praktičnosti", napisao je.

The Hollywood Reporter naziva Longlegs Perkinsovim "neumoljivo učinkovitim i najpotpunije realiziranim filmom do sada" unatoč zabrinutostima da bi mogao "umiješati previše elemenata u njega".

Neon je koristio strateški marketing kako bi prenio razinu straha u ovom filmu, izdajući teaser u kojem stoji da je "prvi put kada je Maika Monroe vidjela Nicolasa Cagea kao Longlegsa njezin puls dosegao 170 otkucaja u minuti". Jedan korisnik je odgovorio: "Marketing za ovaj film je toliko dobar da se zapravo počinjem brinuti."

U Longlegsu glume i Blair Underwood kao agent Carter i Alicia Witt kao Ruth Harker, ultra-religiozna majka Lee Harker, kao i Michelle Choi Lee, Dakota Daulby, Lauren Acala, Kieran Shipka i Maila Hosie.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.