"Hrabrosti, ime ti je Milena": Žene diljem regije slave srpsku glumicu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

"HRABROSTI, ime ti je Milena Radulović."

Rečenica je to koja je preplavila profile na društvenim mrežama diljem regije nakon što je srpska glumica jučer svjedočila na nastavku suđenja učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću. Žene masovno šalju podršku srpskoj glumici koja je prva odlučila javno progovoriti o traumama koje je doživjela na satovima glume kod Aleksića.

"Shvatit ćete jednom što je ova djevojka učinila za naše kćeri", "Borac i carica", "Zauvijek ću joj biti zahvalna što me ohrabrila da mami kažem za zlostavljanje koje sam proživjela kao mala", pišu mnogi danas.

"Danas je Milena bila veličanstvena. Najviše zbog toga što je svima bilo jasno da on nije pobijedio. Nije jači od nje. Ne može joj više ništa, ni njoj ni ijednoj drugoj. Ove hrabre djevojke i Milena su ga zaustavile. Hvala im na tome u ime naših kćeri. Hvala Milena", poručila je srpska dramaturginja Biljana Srbljanović.

Dizajnerica Marija Pecić Mileni je posvetila i ružičastu grafiku koja je postala simbol borbe mlade glumice protiv zlostavljača s kojim se susrela.

"Šamarao me"

Milena Radulović je u svjedočenju iznijela brojne teške optužbe na račun Aleksića.

"Kada mi se to prvi put dogodilo, bila sam u šoku, nisam mogla objasniti sebi, pokušala sam si objasniti da je to bio neki test. Kada me je dodirivao, bila sam uplašena, osjećaj takve izdaje. Čovjek kojem sam vjerovala je učinio nešto tako bolno, mislila sam da me kažnjava, osjećala sam se prljavo. Poslije su uslijedile prijetnje. To je ljubaznim tonom provlačio. Tukao me je, udarila sam glavu u ormar, to su svi vidjeli. Šamarao me, svi su tapšali nakon toga misleći da je vježba", ispričala je.

Rekla je da se bojala Aleksića jer ju je "povrijedio kao nitko do sada" i nije bila sigurna za što je sve sposoban. Milena je istaknula i da ju je Aleksić "pretukao" i da je uživao u njenoj boli i plakanju.

Tijekom ispitivanja je rekla da je saznanja o drugim žrtvama dobila nakon izlaska iz škole. Pričala je i o sastanku koji je u prosincu imala s drugim žrtvama nasilja. "Razgovarale smo o tome da moramo izgovoriti što nam se događalo. Da roditelji djece koja pohađaju školu moraju znati", rekla je.

Podsjećamo, vlasnik škole glume, redatelj i scenarist Miroslav Mika Aleksić (68) priveden je 2021. nakon što ga je više žena prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.