Hrčak usporio prodaju: "Karte za U2 su se mogle rasprodati puno brže!"

"MISLIM da su se ulaznice za koncert U2-a mogle rasprodati puno brže. Lokalni prodavač karata je morao svakih nekoliko minuta ići hraniti hrčka koji vrti kotač koji pokreće server za online prodaju", jedan je od komentara na internetskoj stranici Pollstar koja se bavi rasporedom velikih turneja i koncerata diljem svijeta, rezultatima prodaje ulaznica i ostalim vijestima vezanim za glazbu.

Iako mnogi tvrde da su narodnjaci počeli prevladavati Hrvatskom glazbenom scenom, rekorda prodaja tako velikog broja ulaznica je dokazala baš suprotno. Osim Pollstara, o velikom zanimanju Hrvata za koncert se raspisao i Herald Tribune, nacionalno tiskano izdanje New York Timesa. Podsjetimo, tisuće ljudi je čekalo u redu, neki čak i po 12 sati, ispred prodavaonica koje su prodavale ulaznice za koncert koji će se održati 10. kolovoza na zagrebačkom stadionu Maksimir.

"Interes za koncert je nevjerojatan i upravo zbog toga se raspravlja o još jednom koncertu"

Najveći problem kod prodaje je bio srušen server zbog kojeg je online prodaja, koja je počela u ponoć i jednu minutu, bila gotovo nemoguća. Isti problem su imali prodavači u agencijama zbog čega je cjelokupna prodaja bila usporena. Prodano je sveukupno 63 tisuće karata, a organizatori se nadaju kako će uspjeti dogovoriti još jedan koncert zbog velike zanimacije obožavatelja grupe U2.

"Prodano je 63 tisuće ulaznica i moramo reći da se zahvaljujemo strpljivim kupcima. Interes za koncert je nevjerojatan i upravo zbog toga se raspravlja o još jednom koncertu", rekli su nam u petak iz Lupa promotiona koji dodaju kako još jedan nastup popularne grupe ovisi isključivo o bendu s obzirom da su stadionski nastupi poprilično iscrpljujući.

A.M.
Foto: Ranko Suvar (Cropix), JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.