Hrvati nakon povišica političarima: "Hoće li vam biti dosta? Da ne bude malo?"

Foto: Goran Vojković/X

Povišice koje su si danas dodijelili Plenković i ekipa izazvale su razne reakcije na društvenim mrežama. 

"Plenković: 'Smatramo kako je to povećanje plaća jedna antikoruptivna mjera. Nakon što smo osigurali veliki gospodarski rast, povećali minimalne plaće, vrijeme je i da povisimo plaće ministrima'. Daj onda digni i minimalac na 2000 eura da i mi sudjelujemo u tom antikorupcijskom planu", pišu Hrvati sad na društvenim mrežama.

"Time želi potaknuti mlade da se bave politikom! Pohvalno što misli na budućnost stranačke mladeži", "Nadam se da ću jednom biti u situaciji da sam sebi određujem plaću", "Hoće li to biti dosta?", "Da ne bi bilo malo?" pišu Hrvati.

Plaća Plenkoviću i Milanoviću raste 2500 eura

Podsjećamo, vlada je danas donijela odluku o velikom povećanju plaća najviših državnih dužnosnika, njih 270. Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću i predsjedniku sabora Gordanu Jandrokoviću plaće rastu za 2500 eura, a veći iznosi trebali bi im na račune sjesti već u kolovozu, s plaćom za srpanj.

Osnovica plaće rast će im za 83.45 posto, odnosno iznosit će 947 eura bruto umjesto 516 eura, kolika je bila dosad. Osnovica se množi s koeficijentom, pa će se tako neto iznos plaća dužnosnika povećati za više od 60 posto, a za najviše državne dužnosnike i 70 posto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.