Humanitarka Kate Moss odjenula mrežu za komarce

SUPERMODEL Kate Moss sudjelovala je u kampanji za ovogodišnji Sport Relief, poziravši u unikatnoj haljini sašivenoj od starih mreža za komarce.

Svakih 30 minuta od malarije umre jedno dijete

Haljina, koju je od ostataka mreža za komarce sašio poznati londonski mladi dizajner William Tempest, moći će se kupiti na aukciji na kojoj se prikupljaju novčana sredstva za borbu protiv malarije.

Zaštitne mreže su najjeftiniji i jedan od najučinkovitijih načina u borbi protiv komaraca, prijenosnika te strašne bolesti. "Ostala sam u šoku kada sam čula da svakih trideset minuta u Africi jedno dijete umre od malarije. Upravo zato sam jako sretna što sudjelujem u ovom važnom projektu koji je pokrenuo Sport Relief", rekla je britanska manekenka.

"Williamova haljina je fantastična, a s njim je bio užitak raditi. Ovo je odličan način da se ljudi osvijeste i upoznaju s problemom malarije, bolesti za koju u prvom redu postoji preventiva, ali i lijek. Donirajući samo 5 dolara svatko može pomoći u kupnji zaštitnih mreža protiv komaraca koji prenose tu bolest", dodala je Kate.

"Ljude treba osvijestiti da nešto toliko obično i jeftino može spasiti nečiji život"

"Jako sam ponosan što sam dizajnirao ovu haljinu za Sport Relief. Ona nosi snažnu poruku o tome kako nešto tako obično i jeftino može spasiti nečiji život", dodao je William.

Sport Relief je sportsko-humanitarna akcija koja okuplja ljude koji svojim postupcima žele pomoći i promijeniti život drugih. Ove godine događaji traju od petka, 19. ožujka do nedjelje, 21. ožujka, a sav će prikupljeni novac biti doniran organizaciji Comic Relief koja pomaže promijeniti živote siromašnih i ugroženih ljudi, kako u Velikoj Britaniji, tako i u svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.