Hus: Aki je umro, a od Prljavaca ni pisma ni razglednice. Nitko mi nije izrazio sućut

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

AKI RAHIMOVSKI preminuo je 22. siječnja, a s Huseinom Hasanefendićem Husom proveo je 47 godina, od početka Parnog valjka. Hus kaže da ga je Akijeva smrt shrvala.

"Shrvalo me na sahrani kada su iznijeli lijes… Nije se čuvao, ali nitko nije očekivao da je kraj tako blizu. Svakodnevno radimo probe, postavljamo ciljeve pa nam je lakše. Prva proba bila je iznimno bolna", rekao je za N1

"Aki je bio nezaustavljiv, bez kalkulacije. Imamo seriju koncerata, on na prvom da maksimum. Mogao je pjevati iz dana u dan. Da je napisao autobiografiju, bila bi opaka", dodao je.

Kaže da je Akija nemoguće zamijeniti

Na pitanje kako su opstali tako dugo, Hus kaže da su imali veliku volju. "Stvarno smo se žrtvovali i to nismo doživljavali kao žrtvu. Postava benda slično razmišlja. Nije problem ništa žrtvovati, nije nam teško vježbati svaki dan jer imamo veliku odgovornost prema tome što radimo. Bitno je shvatiti da to što dobiješ od publike se lako prokocka. Nema tih novaca da radiš s ljudima koje ne voliš."

Za Akija kaže da je dodavao beskrajnu emociju pjesmama, a da su zajedno odlično funkcionirali. Akiju je, kaže Hus, teško pala pandemija jer mu je jedina fizička aktivnost bila pozornica. "Bio je realiziran na bini i onda mu je to netko oduzeo. Ljudi koji nisu na bini vjerojatno ne razumiju, ali zaista osjetiš pozitivnu vibraciju i ljubav, fizičku senzaciju kad izađeš pred publiku", kaže Hus.

Akija je, govori, nemoguće zamijeniti. "Pa zar itko misli da Stonesi sviraju zbog novaca? Kad otkriješ razlog, tu si zbog toga da sviraš", rekao je Hus. 

Hus: Prljavci mi nisu izrazili sućut

Glazbenik kaže da mu nitko iz Prljavog kazališta nije izrazio sućut. 

"Meni ne. Od njih ni pisma ni razglednice", kaže Hus, koji na pitanje postoji li uistinu taj antagonizam između Parnog valjka i Prljavog kazališta odgovara: 

"S naše strane ne. Ja nemam nikakav problem, ali baš i nema neke komunikacije. Pa evo, ne znam, Aki je preminuo, ni pisma ni razglednice. Meni nitko nije izrazio sućut, neću griješiti dušu, ne znam...

Znam otkud je krenulo, mogao bih pričati priču, imali smo zajedničkog menadžera kojeg sam ja u jednom trenutku otpustio, nismo se više slagali, Jajo i ja smo o tome pričali i prije, i on je bio nezadovoljan, ali sad kad je menadžer ostao samo njihov, onda se on potrudio, ali je onu klasičnu 'podijeli pa vladaj'...", rekao je Hus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.