Hyundai predstavio nasljednicu Sonate

KOREJSKI je proizvođač je upravo predstavio novu Sonatu, odnosno model koji bi na europskim tržištima trebao nositi naziv i40 te prema navodima proizvođača postaviti nove standarde u svom segmentu.

Na domaćem, korejskom tržištu Sonata će zadržati svoj dosadašnji naziv. Prema službenim navodima Sonata će s "vrhunskom tehnologijom izrade, kvalitetom i opremom postaviti nove standarde u segmentu".

Što se izgleda tiče u Hyundaiju novu Sonatu opisuju kao "fluidnu skulpturu", a ustvari je riječ o linijama koje smo imali prilike vidjeti na kućnim konceptima, pa čak i nasljedniku Tucsona, odnosno modelu ix35.

Korejsku će izvedbu pokretati 2,0-litreni Theta II MPi benzinski motor sa 165 KS i 202 Nm, dok će mu se prosječna potrošnja kretati oko 7,8 l/100 km. U ponudi će se naći i 2,4-litreni GDI motor, dok će u Europi najpopularniji izbor svakako biti turbodizelske verzije.

Također, valja očekivati i hibridnu inačicu. Dolazak na europska tržišta se očekuje tijekom sljedeće godine. Cijena je još uvijek nepoznata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.