I psi su kicoši, zar ne?

WESTMINSTER Dog Show, svjetski poznata i jedna od najutjecajnih izložbi rasnih pasa, ovih dana u New Yorku, točnije na Madison Square Gardenu, okupila je pseću kremu iz cijeloga svijeta. Za pobjedu na ovoj izložbi nije bitan samo dobar izgled i savršenost pasmine - na njoj suci ocjenjuju raspoloženje psa, omjer razigranosti i discipline te pseći tremu koju, da bi pobijedili na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, dlakavi četveronošci pred sucima i publikom ne smiju imati.

Borba između više od tri tisuće ljepotana

Ove godine prijavljeno je više od tri tisuće pasa sa svih strana svijeta, a psić koji odnese pobjedu, uz izdašnu financijsku stimulaciju za vlasnika osvaja i turneju po američkim gradovima i priliku za novo šepirenje pred kamerama. Također, pasmina koja odnese pobjedu obično se u Americi te godine toliko popularizira da je jednostavno "svi moraju imati", što posebno veseli uzgajivače iste, koji obično nakon ove izložbe zadovoljno trljaju ruke.

Strump pobijedio smrt i ostale natjecatelje

Prošle godine pobjedu je odnio Strump, Sussex španijel, koji je samo nekoliko mjeseci prije nastupa na Westminsteru bio bolestan, a veterinari su se doslovno borili za njegov život. Strump je pobijedio bolest i ostale psiće željne pažnje i osvojio željenu mašnu, a njegovog nasljednika još uvijek čekamo; on će biti proglašen za tri dana, po završetku ove kultne manifestacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.