Igra prijestolja je gotova, imamo popis 10 novih serija koje morate pogledati

Foto: Press

IGRA prijestolja je gotova. Neki će reći napokon, drugi nažalost, ali tako je kako je. 

Kad jedna serija završi, vrijeme je da šansu date nekoj novoj. Mi smo pripremili listu od 10 novih (i ne tako novih) serija koje bi mogle popuniti novonastalu prazninu u vašim životima. 

Barry

Radi se o dramediji talentiranog bivšeg SNL-ovca Billa Hadera koji je ovom serijom nadmašio sva očekivanja. Iako serija o plaćenom ubojici koji odlučuje promijeniti zvanje i postati glumac isprva zvuči kao serija koja počiva na triku koji se brzo istroši, radi se o jednoj od najboljih novijih serija. 

Chernobyl

Ako vas svi vaši prijatelji na društvenim mrežama već nisu izmučili pričama o tome koliko je ovo dobro, mi ćemo se uključiti u priču i reći da je ovo jedna od najboljih serija u dugoj povijesti HBO-a. Naravno, riječ je mini seriji koja u pet epizoda prati jednu od najvećih nuklearnih katastrofa u povijesti. Glumačka postava je izvrsna, a serija je izvanredno režirana i neopisivo jeziva. 

Russian Doll

Pokušaji stvaranja novog "Groundhog Daya" nikada nisu dobri kao original, ali ova humoristična serija zvijezde "Orange Is The New Black" Natashe Lyonne prilično je blizu. Ukratko, pratimo Nadju i njezine naoko neuspješne pokušaje da zbriše s jednog njujorškog tuluma. No neprestano umire i vraća se u isti WC, a ne zna zašto joj se to događa.

Mrs. Wilson

Radnja ove britanske serije smještena je u šezdesete, a prati Alison Wilson koja nakon smrti svog muža (romanopisca i bivšeg špijuna) otkriva da sve što je znala o suprugu nije istina. Štoviše, doznaje i da nije jedina gospođa Wilson. 

The Act

Za one koji su pogledali izvanredan i jeziv dokumentarac "Mommy Dead and Dearest", ovo će biti odličan podsjetnik na jednu od najnevjerojatnijih priča ikad. S druge strane, oni koji nemaju pojma o čemu se radi, u seriji će uživati još više. 

Veep

U slučaju da još niste dali priliku seriji koja je izvanrednoj Juliji Louis-Dreyfus osigurala gomilu Emmyja, krajnje je vrijeme da to učinite jer službeno je završila, a kvaliteta se do samog kraja nije izgubila. Štoviše, serija iz sezone u sezonu postaje sve bolja. Uglavnom, radi se o političkoj humorističnoj seriji o američkoj(pod)predsjednici i njezinoj borbi za fotelju.

Tuca & Bertie

Voljeli ste seriju o konju koji nakon uspješne TV karijere prolazi kroz najgori period u životu? Vrijeme je da date priliku priči o prijateljstvu dviju 30-godišnjih žena ptica koje žive u istoj zgradi i nose se s gomilom životnih problema.  

Fleabag

Ime Phoebe Waller-Bridge možda vam ne znači puno, ali njezina uspješna monodrama o ljutitoj, zbunjenoj i seksualno hiperaktivnoj Londončanki pokupila je odlične kritike. Dobra stvar je to što je predstava postala serija i što je ta serija izvrsno prihvaćena od kritike i gledatelja. 

What We Do In The Shadows

Ljubitelji bizarnog novozelandskog humora došli su na svoje. Naime, radi se o seriji nastaloj na istoimenom filmu iz 2014. iza kojeg stoje Taika Waititi i Jemaine Clement, o četiri vampira koji dijele dom i nose se sa svakodnevnim problemima kakve vampiri imaju. Iako je bilo teško zamisliti kako će ovo funkcionirati u formi humoristične serije, pokazalo se da su autori bili u pravu jer ovo je jedna od najboljih novih humorističnih serija. 

The Twilight Zone

I dok čekate početak nove sezone "Black Mirrora", povratak legendarne serije u režiji novog majstora horora Jordana Peelea mogao bi zadovoljiti vašu glad za bizarnim zapletima. Istina, svaka epizoda možda nije remek-djelo, ali budite sigurni, nećete biti razočarani. 

Pročitajte više