Instagram uvodi "tihi način rada" aplikacije. Evo što točno to znači

Foto: Instagram

INSTAGRAM uvodi novu funkciju u svoju aplikaciju. Ona će nositi naziv "tihi način rada" (quiet mode), a cilj je pomoći korisnicima da se odmore od aplikacije. Kada aktivirate ovu funkciju, utišat ćete dolazne obavijesti te će vašim pratiteljima koji vas pokušaju kontaktirati doći automatska poruka u kojoj piše da trenutno niste aktivni u aplikaciji.

Neće vam stizati obavijesti aplikacije

Ovaj potez dolazi nakon kritika da društveni mediji čine štetu za živote ljudi, posebno kod mladih osoba. Funkcija tihog načina rada nije tu samo da korisnike natjera da naprave pauzu od listanja naslovnice i storyja na Instagramu nego i da se pokušaju fokusirati na stvarni svijet i ljude oko njih. 

Što se tiče mlađe populacije, Instagram je iznimno popularan među njima, tako da će korisnici uz korištenje tihog načina rada moći napraviti realniju pauzu za učenje, spavanje ili nešto drugo što nije vezano za mobitel. Nakon što isključite ovu opciju, aplikacija će vam ponuditi sažetak onoga što se propustili tijekom pauze kako bi vam pomogla da ne propustite bitne stvari.

Nova značajka prvo stiže u SAD

Tihi način rada prvo će biti dostupan korisnicima u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a iz Instagrama navode da će uskoro opciju uvesti i u još više zemalja.

Ovo je tek jedna od nekoliko promjena koje uvodi Instagram, a one uključuju proširene alate za roditeljsku kontrolu i alate za upravljanje preporukama. Kompanija je dodala i nekoliko sigurnosnih funkcija, uključujući i one koje štite privatnost tinejdžera i smanjuju neželjen kontakt s odraslima.