Internet je pun sprdnji na račun kralja Charlesa i njegovih premijera

Foto: Profimedia

U BRITANSKOJ inačici Milijunaša za dvadesetak bi godina jedno od posljednjih pitanja moglo biti: Tko je bio premijer na početku vladavine Charlesa III.? Charles je postao kralj prije manje od dva mjeseca, a već je dobio drugog premijera.

Twitter se danima sprda s neobičnom situacijom u Velikoj Britaniji, a društvene mreže preplavili su memeovi na račun Charlesa i njegovih premijera.

"Kladio bih se da je prošli put bila plavuša", šale se tviteraši.

 

Liz Truss je uspjelo ono što nije nikome u povijesti Velike Britanije. Premijerka je bila samo 45 dana, a za to vrijeme imala je dva monarha. Kraljica Elizabeta umrla je dva dana nakon što ju je prvi put primila kao premijerku, a kralj Charles primio ju je dan nakon smrti Elizabete II.

Mnogi se šale da će Charles vladati znatno kraće nego njegova majka, ali da bi je u broju premijera mogao i prešišati.

Svi pričaju o Truss i salati

Ako provodite vrijeme na društvenim mrežama, sigurno vam nije promaknula zelena salata, koja se stalno spominje uz ime Liz Truss. Britanski su tabloidi, naime, još prije nego što je Truss dala ostavku, njezin mandat usporedili s trajanjem glavice zelene salate.

Jedan tabloid objavio je live video koji je prikazivao glavicu zelene salate te su gledatelji uživo mogli pratiti hoće li istrunuti prije nego što Truss da ostavku. Dala je ostavku prije nego što je glavica salate istrunula, a nakon toga nije bilo povratka i zelena salata postala je karikatura mandata sad već bivše premijerke.

Pročitajte više