Ispod ruševina pronašli dvije žive mačke 16 dana nakon užasnog potresa u Italiji

Foto: Hina

ČUDA se događaju i nakon najvećih ljudskih tragedija, zaključili su danas Talijani koji još oplakuju skoro 300 žrtava potresa koji je 24. kolovoza pogodio srednju Italiju.

Šesnaest dana nakon razornog potresa, vatrogasci su na različitim lokacijama ispod ruševina izvukli dvije mačke. U gradiću Amatriceu, koji je najteže pogođen potresom, vatrogasci su spasili mačka Pietra nakon što su njegovi vlasnici koji su se vratili po svoje stvari, čuli njegovo slabašno mijaukanje. Iscrpljenog i dehidriranog mačka odvezli su kod obližnjeg veterinara.

Nekako u isto doba u obližnjem selu Illica, ispod ruševina kuće izvučena je još jedna mačka imena Giorgiana čiji su vlasnici poginuli u potresu, ali su njihove kćerke, koje su preživjele zamolile članove humanitarne organizacije Oipa da potraže njihove tri mačke. Nakon što su već izgubili svaku nadu, volonteri iz Oipe čuli su mijaukanje. I Giorgiana je, kao i Pietro bila jedva živa i dehidrirana, ali je hitno prebačena veterinaru.

Obje mačke su žive i sada su dobro, javlja AFP.

Prošloga je tjedna spašen i zlatni retriever Romeo kojega su izvukli iz ruševina kuće njegovih vlasnika u selu San Lorenzo a Flaviano, devet dana nakon potresa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.