Isprobali smo katoličku dating aplikaciju Holydate. Jedno od pitanja tiče se abortusa

Foto: Index.hr

ISPROBALI smo aplikaciju za upoznavanje slobodnih katolika koja se zove Holydate. Evo kako ona funkcionira.

Pri prijavi u aplikaciju vam zažele dobrodošlicu. "Dobro došli u prvu hrvatsku aplikaciju za osobe slobodne sklopiti sakrament braka. Iskoristi ovu priliku da pronađeš ljubav i blagoslov u svom životu." Zatim se na ekranu pojavila molitva.

Tek što ste ušli u aplikaciju, na ekranu se pojavila molitva

"Svemogući Bože, molimo te da sve naše misli, dopisivanja i susreti budu na veću slavu Tvoju i za naše spasenje. Blagoslovi Gospodine svakog koji dolazi u Holydate tražeći svog budućeg bračnog druga ili družicu i pomozi nam svima da se ispuni Tvoja sveta volja za naš život i naše posvećenje. 

Ti jedini znaš kada je pravi trenutak da upoznamo pravu osobu. Pomozi nam u traganju, vodi nas u našim odlukama i ne dozvoli da se pokolebamo. 

Daj nam ljubavi Gospodine za svakog s kime ćemo razgovarati da ga gledamo Tvojim očima i kao Tvoj dar u našim životima. 

Hvala ti na strpljivosti i mudrosti da se ne zanosimo samo emocijama i prolaznim vrijednostima, nego da proničemo srca jedni drugima i tražimo suputnika i prijatelja za cijeli život. Amen."

Traže da odgovorite na neka osobna pitanja

Zatim su tražili da odgovorimo na pitanja "Jesi li punoljetan/punoljetna?" te "Imaš li sklopljen sakrament braka u katoličkoj crkvi?", na koja se moglo odgovoriti s "da" ili "ne". Zatim smo se morali registrirati e-mail adresom te smo trebali upisati svoju lozinku za aplikaciju.

Tražili su i da unesemo neke osobne podatke, a to je obuhvaćalo: ime, datum rođenja, mjesto stanovanja, spol, visinu i broj mobitela. Zatim su uslijedila uvodna pitanja: "Imaš li djecu?", "Obrazovanje", "Ideš li na svetu misu (odnosno koliko često idemo)?", "Baviš li se sportom?", "Jesi li pušač?"

Potom smo morali verificirati profil, odnosno potvrditi identitet selfiejem. "Tu prvu sliku koristimo samo za potvrdu da si to ti, tako da ta slika ne mora biti najbolja verzija tebe jer ona neće biti uključena na profil niti biti vidljiva drugim korisnicima aplikacije." Nakon što smo to obavili, morali smo postaviti profilnu fotografiju.

"Bolje me upoznaj" pitanja

Zatim je uslijedio dio "Bolje me upoznaj", gdje su tražili da odgovorimo na razna pitanja. Počelo je pitanjima: "Živiš li sakramentalno?" (Mogli smo odgovoriti s "da" ili "ne"), "Koliko se često moliš? (mogli smo izabrati odgovore: "Molitva je sastavni dio mog dana", "Molim se kada mi je teško", "Smatram se vjernikom, ali ne molim se često", "Odgojen sam u katoličkoj obitelji, sada se ne molim"), "Voliš li moliti krunicu?" (Mogli smo odgovoriti s "da", "ne" ili "ponekad".)

"Koji ti je najdraži svetac?", "Jesi li član/članica neke molitvene zajednice? Ako da, koje?", "Koja ti je najbitnija vrlina kod druge osobe?", "Smatraš li sebe ekstrovertom ili introvertom?", "Moj temperament više je?" (Mogli smo odgovoriti "tvrdoglav" i "popustljiv.")

"Koliko si u svakodnevnim situacijama u kontaktu sa svojim emocijama i pokretima duše?" (Mogli smo odgovoriti: "Svjestan sam svojih emocija i znam ih izreći/pokazati", "Svjestan sam svojih emocija, ali teško ih pokazujem", "Nisam baš u kontaktu s emocijama, vodim se isključivo razumom.")

"S kim trenutno stanuješ? (Mogli smo odgovoriti: "s roditeljima", "cimerom/cimericom", "sam/sama"), "Imaš li kućnog ljubimca i kojeg?", "Smatraš li da bi mogao/la živjeti u stanu sa psom/mačkom?", "Piješ li alkohol?" (Mogli smo odgovoriti: "Ne pijem alkohol", "Pijem vikendom i za neku prigodu", "Nekoliko puta tjedno", "Skoro svaki dan"), "Voliš li kuhati?", "Jesi li zaposlen/zaposlena?", "Kako bi opisao/la svoju obitelj?", "Dolaziš li iz mnogobrojne obitelji?"

Kontroverzna pitanja poput - jesi li protiv pobačaja?

Zatim su krenula neka kontroverznija pitanja: "Jesi li protiv pobačaja?" (Mogli smo odgovoriti s "jesam", "nisam", "jesam, osim u određenim okolnostima"), "Jesi li bio/bila u braku?" (Mogli smo odgovoriti s "da, civilnom", "da, crkvenom, ali je utvrđena ništavnost", "da, sada sam udovac/udovica", "ne"), "Koliko ti je, od 1 do 10, bitna transparentnost u ljubavnom odnosu?"

"Smatraš li da je ipak bolje neke stvari prešutjeti" (Mogli smo odgovoriti s "da" ili "ne"), "Želiš li u hodanju sa svojim mladićem/djevojkom odvojiti i vrijeme za zajedničku molitvu", "Koliko ti je bitno hodati u predbračnoj čistoći s mladićem/djevojkom?" (Mogli smo odgovoriti: "Jako bitno", "Bitno mi je", "Nije mi bitno"), "Bi li se preselio/la zbog ljubavi u drugi grad ili državu?"

"Koliko smatraš da bi trebalo trajati hodanje prije stupanja u brak?" (Mogli smo odgovoriti: "Do 1 godine", "Od 1 do 2 godine", "Od 2 do 3 godine", "Više od 3 godine"), "Podržavaš li otvorenost životu u braku (nekorištenje kontracepcije)?", "Što bi učinio/la da poslije braka otkrijete da tvoj suprug/supruga ne može imati djecu?", "Misliš li da je za odgoj djece u nekim situacijama dozvoljeno udariti dijete?", "Koja ti je najdraža vrlina koju posjeduješ?"

Holydate party za samce katolike

Pozivaju i na Holydate party 15. lipnja od 20 sati u kafiću Ally McBee u Ulici grada Vukovara 284d. Okupljene će zabavljati DJ Mario PalMar Palić, a dobno ograničenje je do 50 godina. 

Korisnik aplikacije: Pitanja su dobro osmišljena

Stupili smo u kontakt s jednim korisnikom aplikacije kojeg smo pitali koliko je dugo koristi i sviđa li mu se kako ona funkcionira. Rekao nam je da je tu kratko (tek par dana) te da mu se čini da je Holydate kao i svaka druga dating aplikacija. Istaknuo je kako aplikacija ima preskupo premium članstvo. Tijekom razgovora u jednom trenutku pojavila nam se na ekranu molitva Anđeo Gospodnji.

Pitali smo muškarca s kojim smo pričali kako mu se čine pitanja na koja smo morali odgovoriti u aplikaciji. "Pitanja su dobro osmišljena, jedino što ih vide samo članovi koji plate članstvo, što je vjerojatno mali postotak", rekao nam je. 

Pretplate na aplikaciji Holydate

Na aplikaciji Holydate nude i premium pretplatu koja uključuje 24 superlajka, mogućnost da vidite odgovore na "Bolje me upoznaj" pitanja, a s tom pretplatom možete i vidjeti kome se sviđate i poslati poruku uz superlajk. Cijena je 49.95 eura, odnosno 16.65 eura mjesečno. U plus pretplati dobijete 17 superlajkova i mogućnost da vidite odgovore na "Bolje me upoznaj" pitanja, a cijena je 29.95 eura, odnosno 9.98 eura mjesečno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.