Izaberite najbolju seriju u posljednjih 10 godina

Foto: Press

IZABRATI najbolju seriju u posljednjih deset godina možda zvuči kao jednostavan zadatak, ali zapravo je puno teže nego što mislite. 

Iako su mnogi u posljednjih nekoliko tjedana zaključili kako je to "Černobil", priča se malo mijenja kada pred sobom imate sve ono što je nastalo u tom prenatrpanom desetljeću. Štoviše, nama je čak bilo ekstremno teško odlučiti tko će se uopće naći među izabranih sto pa smo tako neke odlične serije morali maknuti s liste.

S druge strane, mnogi će primijetiti kako se među izabranima nije našao kultni "Breaking Bad", ali od ulaska na listu dijelila ga je samo jedna godina. Da, s emitiranjem je započeo 2008. i premda je najveći dio emitiranja bio ključan upravo u desetljeću o kojem raspravljamo, odlučili smo ga ne uvrstiti, već se držati strogih pravila i baviti se samo serijama koje su s emitiranjem započele nakon 2009. A to je utrku učinilo i malo zanimljivijom. Neki bi mogli na listi primijetiti "Twin Peaks" koji je s emitiranjem započeo još devedesetih, ali na kraju smo ipak odlučili uvrstiti ga jer se, rekli to u pozitivnom ili negativnom smislu, jednostavno ne radi o istoj seriji. 

Isto tako, na listi nećete pronaći europske ni domaće serije jer to jednostavno ne bi bilo fer prema tim serijama koje bi se izgubile u daleko razvikanijoj američko-britanskoj produkciji. Mnogi od nas obožavaju nordijski noir, ali činjenica je da taj žanr jednostavno nije popularan kada govorimo o većini gledatelja. Stoga smo se držali smo onih najpopularnijih, a ostale će serije dobiti priliku u nekoj drugoj utrci.

I to bi bilo to. Sve što nam preostaje jest reći vam da dobro razmislite i odlučite kome ćete sve dati glas. I samo da podsjetimo, broj odabira nije ograničen i možete glasati za svaku seriju s liste koja vam se sviđa.  

 

Pročitajte više