VIDEO Iznenada objavljena najava za nastavak hit igre iz 2000., stiže već ovog ljeta

Screenshot: YouTube

STIŽE Counter-Strike 2. 

Američka korporacija za produkciju videoigara Valve iznenada je potvrdila da stiže nastavak popularne igre Counter-Strike, i to vrlo brzo. Iako točan datum izlaska još treba biti potvrđen, najvjerojatnije je za očekivati da će igra biti objavljena ovoga ljeta, piše IGN. Objavljene su tri najave na službenom YouTube kanalu Valvea.

 

Testiranje igre već počelo

Testiranje videoigre, na koje su igrači pozivani prema određenim kriterijima, već je krenulo ovih dana. Prema web stranici CS2 koja se nedavno pojavila, za igru pišu da je riječ "najvećem tehničkom skoku u povijesti ove franšize koji će omogućiti nadogradnje i nove mogućnosti u godinama koje dolaze". 

Što donosi nastavak?

Counter-Strike 2 dolazi u obliku nadogradnje postojeće igrice. Sve što su igrači originalne igre skupljali godinama u trenutnoj verziji neće se izgubiti već se prenosi u nastavak, no s novim dijelom dolaze i neke novosti. Konkretno, Valve ističe da će biti nadograđenih i prerađenih karti, dimnih granata koje "mijenjaju igru", redizajnirani vizualni efekti i zvuk i mnogo toga.

Originalni Counter-Strike izašao je 2000. godine i bio je popularan diljem svijeta, pa tako i u našoj regiji. Prema pisanjima medija u 2016. godini, Nikola Kovač zvani Niko, državljanin Bosne i Hercegovine, bio je tada jedan od najboljih igrača na svijetu.

Uz Counter-Strike iz 2000., u seriji ove videoigre izdane su još i CS: Condition Zero, CS: Source i CS Global Offensive, a napravljeni su i spin off-ovi CS Neo, CS Online series te CS Nexon: Zombies.