Jacques Houdek prisjetio se Kiće Slabinca: Često je bio podcijenjen...

Foto: Milan Sabic/Pixsell

PRIJE godinu dana preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac. Glazbenika se danas prisjećaju njegovi brojni prijatelji i kolege. Između ostalih, emotivnu objavu na Instagramu posvetio mu je pjevač Jacques Houdek. 

"Naš Kićo je pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom. Jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu. On je za mene i dalje tu. Stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio", napisao je Jacques na Instagramu.

"On je onaj pravi, iskonski... Volim ga neopisivo, još od svog djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenog odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što sam imao sreću živjeti u njegovom vremenu. Naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnom sjećanju kao najviše blago", dodao je Houdek.

Pjevač se osvrnuo i na Kićin glazbeni opus.

"Njegova umjetnička širina je nedostižna, a mislim da je prečesto bio podcijenjen. Takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač rađa se samo jednom. On je naše nacionalno blago. Svaka pjesma mu je istovremeno megahit i remek-djelo, za sva vremena", zaključio je Jacques i prisjetio se Slabinca uz pjesmu Otiš'o je s mirisima jutra. 

Podsjećamo, Kićo Slabinac je prije smrti bio na liječenju u KBC-u Rebro u Zagrebu. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Stanje mu se naposljetku pogoršalo. 

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Krunoslav Slabinac surađivao je s brojnim autorima pa su tako među ostalima njegove pjesme potpisivali i Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.