Jane Fonda o borbi s poremećajem: Mislila sam da neću doživjeti 30

Screenshot: YouTube

SLAVNA američka glumica Jane Fonda često je otvoreno govorila da je imala bulimiju, a sada je u podcastu Call Her Daddy ispričala detalje i otkrila kako je poremećaj ishrane utjecao na svaki aspekt njenog života i da je zbog toga bila jako nesretna.

"U svojim dvadesetima počela sam glumiti u filmovima i jako sam patila od bulimije. Živjela sam tajni život. Bila sam jako nesretna. Pretpostavljala sam da neću doživjeti 30. Nisam uopće izlazila. Nisam išla na spojeve jer sam bila nesretna", ispričala je 85-godišnjakinja voditeljici Alexandri Cooper.

Sama se izliječila

Dodala je kako je poremećaj naštetio njenom izgledu i da je uvijek bila umorna. "Postaje vam nemoguće imati iskrenu vezu dok to radite i skrivate. Dan organizirate prema tome da nabavite hranu i jedete, za što morate biti sami kako nitko ne bi znao što radite. To je vrlo usamljenička stvar. I ovisni ste. Ako stavite bilo kakvu hranu u sebe, želite je se riješiti", nastavila je.

Navela je i kako je pritisak Hollywooda i njene obitelji samo povećavao njen poremećaj godinama. Međutim, opisala je da, kada je ušla u četrdesete, počela se osjećati gore i gore i pomislila je: "Ako nastavim ovako, umrijet ću". Tada je imala muža, djecu i obećavajuću karijeru i odlučila prestati.

"Nisam znala da postoje grupe u koje se možeš prijaviti. Nisam znala ništa, nitko nije pričao o tome, nisam znala ni da postoji riječ za to. Bilo je jako teško. Ali činjenica je da što više vremena prođe od posljednjeg prejedanja, postaje bolje. Postaje sve lakše i lakše", zaključila je Jane Fonda. 

Bolovala i od raka, a u pauzama od kemoterapije snimila tri filma

Da je i u 85. godini doslovno neuništiva i nezaustavljiva, Jane Fonda potvrdila je i u nedavnom intervjuu za The Hollywood Reporter u kojem je otkrila kako se prošle godine borila s karcinomom. No, unatoč kemoterapijama i poodmakloj dobi, snimila je čak tri filma.

Naime, lani je Fondi dijagnosticiran Ne-Hodgkinov limfom, rak krvi, i trenutno je u remisiji, s tim da je posljednju kemoterapiju primila sredinom studenog. Za zaljubljenicu u tjelovježbu, koja još uvijek redovito vježba s trenerom, to je značilo neke životne prilagodbe, poput korištenja dizala u svom domu iako je oduvijek bila tip osobe koji bira stepenice.

Pročitajte više