Je li P.U.M.A. budućnost urbanog prometovanja?

GENERAL Motors i popularni Segway su predstavili rezultate projekta koji bi se ukratko mogao opisati kao buduća stepenica razvoja Personal Transportera. Radi se o vozilu koje se krije pod akronimom P.U.M.A, odnosno Personal Urban Mobility and Accessibility.

Način upravljanja i održavanja stabilnosti na ovom vozilu je identičan Segwayu, no značajnu razliku predstavlja činjenica kako P.U.M.A. može prevesti dva putnika koja sjede te koji lako mogu biti zaštićeni od vanjskih elementa poput kiše, vjetra i sl.

Također, P.U.M.A. koristi litij-ionske baterije većeg kapaciteta pa tako ovo vozilo ima autonomiju od 40 do 56 km te može dosegnuti brzinu do 56 km/h. Segwayu se najveća brzina kreće oko 20-ak km/h.

GM i Segway namjeravaju vozilo u skoroj budućnosti ponuditi na tržištu no još uvijek nije poznato kolika bi mu bila cijena. Pojedini izvori tek tvrde kako će se ona kretati oko četvrtine cijene običnog automobila. U svakom slučaju više bi mogli saznati uskoro s obzirom kako će P.U.M.A. biti predstavljena ovog tjedna u New Yorku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.