Je li vam draža plavuša, crnka ili brineta?

FOTOGRAFIJE koje je načinio jedan od najnagrađivanijih australskih fotografa, 36-godišnji Julian Wolkenstein, oduševile su svijet. Nesvakidašnji spoj jedne od najljepših i najprofinjenijih životinja - konja te ekstenzija, dokazao je kako moderna umjetnost nema granica.

Do ideje za fotografiranje konja s perikama, Wolkenstein je došao dok se putem chata dopisivao s prijateljem, marketinškim stručnjakom. U jednom je trenutku razgovor krenuo u ovom smjeru: "Ne bi li bilo zabavno stilizirati konjsku grivu?". To je Wolkensteina navelo da angažira tri ljepotice, uvine im lokne i postavi svijetu pitanje: "Je li vam draža plavuša, crnka ili brineta?".

Frizer Acacio da Silva svakom je konju oko četiri sata stavljao ekstenzije i uvijao im "kosu". Potom su još satima pozirali pred Wolkensteinovim objektivom. Trzali su glavama i kvarili "frizuru" pa je postaviti ih pod pravim kutem, prema Wolkensteinovim riječima, bilo "prava bitka". Nakon ove spoznaje prosudite sami je li to bila umjetnost ili puko mučenje životinja.

I.M.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.