Jedan hrvatski grad oduševio Britance: "Često ga zovu malom Venecijom"

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

BRITANSKI The Sun nedavno je objavio članak o Trogiru, gradu koji se u članku opisuje kao "jedna od najpodcjenjenijih destinacija u Europi".

Navode kako je Trogir od Velike Britanije udaljen svega nekoliko sati leta te da je cijena avionske karte do zračne luke Split izuzetno povoljna.

"Grad koji se često naziva 'malom Venecijom' nalazi se blizu Splita. Accor ga je proglasio drugim najboljim odredištem za putnike koje zanimaju plaže i kultura", piše The Sun.

"Turisti ljeti hrle u Trogir"

Dodaju da je UNESCO uvrstio staru gradsku jezgru Trogira u popis svjetske baštine, a kao jedan od najznamenitijih trogirskih spomenika izdvajaju katedralu svetog Lovre. 

"Osim toga, u Trogiru postoji puno kafića i restorana u kojima možete uživati", pišu Britanci. Napominju da su rafioli, slatki kolačići od prhkog tijesta punjeni bademima, jedna od najpopularnijih poslastica u Trogiru. 

The Sun je pohvalio i događaje u gradu. "Turisti također hrle u Trogir tijekom ljeta na festivale glazbe uživo uključujući Moondance i KulaKulu. U ovom gradu su se snimale scene za brojne TV serije, uključujući i planetarno popularnu Igru prijestolja (grad Qarth) te Doctor Who", piše u članku.

"Nešto dalje od Trogira nalazi se popularna plaža Okrug Gornji. Ako želite prespavati u Trogiru, imate izbora. Ima hotela, a možete pronaći pansione s uključenim doručkom već za 54 funte po noćenju", zaključuju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.