Jedini problem Luigi's Mansiona 2 HD? Nije Luigi's Mansion 3

Foto: Press

NINTENDO je u jednoj od vjerojatno najneobičnijih faza koju smo imali prilike vidjeti u radnom vijeku nekog hardvera. Iako su već debelo prekardašili dobrodošlicu i svi čekaju da Switch napokon dobije dostojnog nasljednika, Nintendo se ponaša kao da još uvijek ima razlog dokazivati se te ponovo najavljuje seriju igara kakvu očekujete u najboljim danima konzole.

Naravno, ima tu svega i svačega, ali posljednji trzaji Switcha više su nego impresivni i konkurencija bi trebala izvući pouku iz ovog overkilla sadržajem. Ako ništa drugo, lekciju kako ispoštovati igrače koji su u vaš hardver uložili vrijeme i novac. 

Bilo kako bilo, jedan od naslova koji su se pojavili je i remaster drugog Luigi's Mansiona (Darko Moon za dio tržišta) koji se izvorno pojavio 2013. za Nintendo DS i oduševio kritiku.

Može li remaster ponoviti uspjeh? 

Pa zapravo i ne, a prilično je jasno da su toga svjesni i u Nintendu. Razlog je jednostavan, ovo je zabava za nostalgičare jer vlasnici Switcha još 2019. dobili su trojku koja je na apsolutno svakom nivou bolja od prethodnika. Da, Dark Moon je remasteriran, još uvijek je neopisivo zarazan i izgleda bolje nego ikad, ali jednostavno nije Luigi's Mansion 3. 

Problemi

Onaj prvi i najočitiji problem odnosi se na samu strukturu igre koja više nije otvorenog tipa kao trojka, već je podijeljena na misije, što je možda imalo više smisla u eri kada se prvi put pojavila, ali danas djeluje prilično staromodno. I da se razumijemo, nije ovo nešto neizdrživo ili otvoreno za pretjeranu kritiku, ali osjeti se. Isto tako, nekima će zasmetati, a drugi će u tome prepoznati retro šarm. 

No, za razliku od trojke, nećete imati osjećaj da ste dio veće priče. Sve je samo serija manjih nepovezanih misija iako iza svega postoji veća priča, ali ovo je nakon nekog vremena baca u drugi plan.

E sad, govorimo o igri Luigi's Mansion, pa ne treba pretjerivati jer nije da smo izgubili ne znam kako duboku priču. Kao i u ostalim nastavcima, i u ovom idete od prostorije do prostorije, hvatate duhove, pronalazite tajne i čekate boss fightove. Da, danas znamo da igra može postati bolja, ali, isto tako, postat će samo malo bolja. 

Sve u svemu, Luigi's Mansion 2 HD je šarmantan dodatak kolekciji i fanovi serijala definitivno bi ga trebali isprobati. Nije trojka, ali ako s tim očekivanjima uđete u igru, nećete biti razočarani. Australski Tantalus Media mogao je možda to malo pojačati i prilagoditi novim vremenima, ali uzmemo li u obzir pravovjernike koji bi svaki novitet stavili pod povećalo, možda je i bolje da su se slijepo držali originala i osvježili ga. 

Ocjena: 8/10  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.