Hugh Hefner je pokopan pored Marilyn Monroe. Razlog je uznemirujuć

Foto: Profimedia

DA JE živ, Hugh Hefner ovog bi mjeseca napunio 98 godina. Brojni poklonici ovih se dana prisjećaju nekadašnjeg šefa Playboya, a jedna od najbizarnijih stvari koje je napravio za života ticala se Marilyn Monroe. Naime, njegova želja je bila da bude pokopan pored slavne glumice. 

Hefner je umro u rujnu 2017. godine, a njegovi posmrtni ostaci nalaze se u kripti na groblju Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park u Los Angelesu - tik do Monroe. On je platio 75.000 dolara 1992. godine da bude pokopan u grobu pored holivudske zvijezde, iako se par nikada nije upoznao. Hefner je tvrdio da je ona bila najzaslužnija za uspjeh Playboya, a bili su i isto godište, zbog čega je s njom osjećao "dvostruku povezanost".

"Provesti vječnost pored Marilyn je preslatko da bi se propustilo"

Hefner je godinama prije smrti donio odluku da bude pokopan pored nje. "Vjerujem u simbolične stvari. Provesti vječnost pored Marilyn je preslatko da bi se propustilo", rekao je Los Angeles Timesu 2009. godine. Hefner je od Monroe napravio ikonu Playboya nakon što je kupio neke njezine golišave fotografije koje je pristala snimiti kad joj je nedostajalo novca.

Kada je potvrdio da je platio 75.000 dolara za mjesto uz glumicu, feministkinje su istaknule da je Hefner objavio njene gole fotografije bez pristanka te da joj nije dao ni lipe. Zapravo, kada je pristala na fotografije 1949. godine, plaćeno joj je samo 50 dolara za njih, a tada je zamolila fotografa da ih pokuša snimiti tako da ona ne bude prepoznatljiva.

Hefner ih je kasnije platio 500 dolara i objavio na središnjem mjestu u prvom Playboyevom časopisu. 2011. Hefner je rekao Piersu Morganu: "Ona je zapravo bila na tečaju glume mog brata u New Yorku. Ali stvarnost je takva da je nikad nisam upoznao. Jednom sam s njom razgovarao telefonom, ali je nikad nisam upoznao. Otišla je, nažalost, prije nego što sam došao ovamo", priznao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.