Jedna stvar čini muškarce mnogo privlačnijima ženama (i svi je imate)

Foto: Instagram

ZNANSTVENICI tvrde da su muškarci u bijelim majicama kratkih rukava ženama privlačniji za čak 12 posto.

Tvrde da je razlog tome što bijele majice kratkih rukava stvaraju iluziju širih ramena i užeg struka, odnosno tijela građenog u V obliku, što se smatra znakom muževnosti.

Istraživanje je provedeno na sveučilištu Nottingham Trent i pokazalo da je bijela majica kratkih rukava imala najveći učinak na atraktivnost muškaraca koji su bili najviše izvan forme. Kod onih koji su već bili u formi, bijela majica kratkih rukava također je utjecala na povećanu atraktivnost u očima žena, no u nešto manjoj mjeri.

Svi muškarci koji su sudjelovali u istraživanju nosili su bijelu majicu kratkih rukava sa slovom T na prsima. Usporedbe radi, oni muškarci koji su nosili majicu s naopakim slovom T na prsima i crtom po sredini, bili su do 12 posto manje atraktivni ženama u dobi od 18 do 25 godina.

Znanstvenici tvrde da prebacivanje fokusa na trbuh muškarca smanjuje njegovu atraktivnost. 

"Naravno, postoje individualne preferencije i ukusi, no ovo istraživanje je pokazalo kako moda može imati pozitivan ili negativan učinak na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi", zaključili su znanstvenici, piše Telegraph.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.