U Milijunašu je sinoć bio i legendarni Splićanin, jeste li ga prepoznali?

Screenshot: HRT

DOK gledatelji Milijunaša i dalje raspravljaju o pitanju na kojem je pao mladi Osječanin Ante, mnogima je promaklo da se sinoć u prvoj epizodi nove sezone popularnog showa preko puta Tarika našlo jedno poznato lice.

Riječ je o splitskom olimpijcu, veslačkoj legendi Igoru Boraski. Diplomirani inženjer strojarstva i član slavnog brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneyja 2000. godine na vrući stolac zasjeo je treći. 

Potrošio jokere

Pomoć jokera zatražio je već na šestom pitanju. Tražio se odgovor na pitanje jesu li se stanovnici talijanskog Taranta frenetičnim plesom liječili nakon ugriza štakora, škorpiona, zmije ili pauka. Iako je naglasio kako bi riječ mogla biti o paucima, posegnuo je za jokerom "pola-pola" te na kraju i odgovorio da je riječ o paucima tako osvojivši 2000 kuna.

Na pitanju za 8000 kuna upitao je znalce je li Mount Everest, Aconcagua, Mauna Kea ili Mont Blanc planina koja visinu ne duguje sudaru dviju tektonskih ploča. Znanac Josip Buklijaš odgovorio je da je Mauna Kea te mu pomogao da osvoji spomenuti iznos. 

Na sljedećem pitanju, za 16.000 kuna, dočekalo ga je pitanje o tome čije je djelo "317 soneta, 29 kancona, 9 sestina, 7 balada i 4 madrigala". "Petrarca, najvjerojatnije", rekao mu je joker Zovi, a Igor ga je poslušao te tako točnim odgovorom saznao da je riječ o Kanconijeru Francesca Petrarce.

Igorova igra nastavlja se i u sljedećoj emisiji gdje će bez jokera pokušati prijeći drugi prag i osvojiti 32.000 kuna.

Inače, osim što je osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, Boraska je 1994. bio i član posade M2+ koja je postavila najbolje svjetsko vrijeme, 6:42.16, koje je držala sljedećih 20 godina.

Veslanjem se na najvišoj razini natjecao i u veteranskoj dobi. Kao 50-godišnjak je kao član posade osmerca u kojemu su bili i braća Sinković pobijedio na dionici od dva kilometra na prvenstvu Hrvatske 2020. godine

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.