Jubilarni Terry Fox Run okupio brojne političare i celebrityje na Jarunu

DESETA jubilarna akcija "Terry Fox Run" danas je privukla brojne javne osobe na Jarunsko jezero kako bi sudjelovali u humanitarnoj trci za skupljanje sredstava za istraživanje raka te na taj način pomogli oboljelima.

Ove godine prihod od utrke namijenjen je Institutu Ruđer Bošković

Nakon humanitarne akcije na Cvjetnom trgu gdje su se prodavale Terry Fox majice, na Jarunu je danas održan simbolični maraton u kojem su sudionici trčali, rolali se i vozili bicikl. Također su se prodavale i francuske palačinke te mnogi drugi artikli. Ove godine prihod od utrke namijenjen je Institutu Ruđer Bošković.

Osim tisuće Zagrepčana humanitarnu akciju su kao i svake godine do sad podržali i brojni političari te osobe iz javnog života Hrvatske. Mario Mlinarić, Feminnemke Pamela Ramljak i Neda Parmać, Antonija Šola, Vlatka Pokos, Zlatan Zuhrić Zuhra, Premijerka Jadranka Kosor i ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuks samo su neki od javnih osoba koje su sudjelovale u Terry Fox Runu.

Terry Fox Run se svake godine trči u cijelom svijetu u čast mladića Terryja Foxa koji je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Uspio je pretrčati pola Kanade no utrku na žalost nije uspio završiti.

Bolest se vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju i pokrenula je akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.