Juraj Ivan smislio "odvratnu" aplikaciju za bogataše: Daju mu 1000 eura mjesečno za preseravanje

Foto: Instagram

RICH KIDS, društvena mreža samo za bogate zapravo je verzija Instagrama, a na njoj nećete vidjeti "jadne" selfieje, već novčane zalihe, privatne avione, skupe automobile i luksuz na maksimumu.

Za 1000 eura mjesečno ova aplikacija bogatašima pruža virtualni klub smišljen samo za njih, samo oni mogu objavljivati fotke, ali svi drugi ih mogu vidjeti. Slovačka aplikacija je od rujna, kad je objavljena, skupila velik broj članova, koje čine bogati nasljednici, kolekcionari rijetkih novčića i razmažene bogatašice.

Aplikacija je naišla na brojne osude pa ju je pridošlog tjedna Apple izbacio iz svog App Storea, a korisnici stranice Product Hunt nazvali su je "groznom", "glupom" i "primjerom svega lošeg na svijetu".

Jedan od članova ekskluzivnog kluba je i 25-godišnji nasljednik turskog carstva nekretnina Emir Bahadir, koji ne vidi ništa loše u voj aplikaciji, a 1000 eura mjesečno mu je sitniš. Razgovor s novinarima Washington Posta odradio je sjedeći na stražnjem sjedalu svog Bentleya s privatnim vozačem, dok se vozio prema novom uredu na Manhattanu.

Ima svoj profil i na Instagramu, no na Rich Kids se prijavio kako bi objavljivao fotke s putovanja. Pristupio mu je jedan od osnivača aplikacije Juraj Ivan koji ga je primijetio po hashtagu #rkoi (Rich Kids of Instagram) i ponudio mu da oni sami skidaju njegove fotke s Instagrama i objavljuju ih kod sebe.

"Ovo je moj život, moj pas, moj avion. Ne radim to zbog društvenih mreža, moj brend je luksuzni brend. Nikad ne objavljujem fotke kad sam nervozan ili neraspoložen, to je privatno", rekao je.

Na ovoj aplikaciji nećete naći hvalisanje kupljenim proizvodom ili zdravi život, jer bogate takve stvari ne zanimaju, kod njih ćete naći fotku novog Bentleya ili Rolexa. Time se kod osmišljavanja aplikacije vodio spomenuti Juraj Ivan, koji je želio odvojiti sitna kapitalistička veselja od pravih fotografija superbogataša. S obzirom na to da na Instagramu svatko može koristiti hashtag #rkoi, tu se nakupilo svakakvih fotki. Ivanu ne smetaju oni koji kritiziraju njegovu ideju.

"Oni su samo ljudi koji uživaju u svojim životima poput nas. Nema razloga za mržnju prema nekome samo zato što ima nešto što vi nemate", rekao je i dodao da je Apple povukao aplikaciju iz App Storea zbog neprimjerenog sadržaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.