Kakav je TV program u Hrvatskoj? Pa takav da se u veljači najviše gledao HTV

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi program Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) bio je najgledaniji televizijski kanal u veljači s udjelom u gledanosti od 18.1 posto, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za elektroničke medije (AEM). Podaci se temelje na istraživanju koje provodi tvrtka AdScanner na uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Republici Hrvatskoj.

Svih pet najgledanijih emisija na svim televizijama u veljači emitiralo se na HRT-u - Dora, izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije s 23.4% AMR-a, zatim prijenos utakmice Dinamo-Hajduk s 23.3% AMR-a, tu je i emisija o nogometu (23. kolo HNS-a) s 18.4%, središnji Dnevnik HRT-a s 18.0% AMR-a od 6. veljače (inače dan kad je Tursku pogodio razorni potres) te kviz Potjera od 6. veljače s 16.6% AMR-a.

HTV se tim podacima pohvalio i u priopćenju. 

>>U emisiji HTV-a hvatali Zagorkin kip za grudi: "Ovo je uvredljivo za našu struku"

Među top 15 najgledanijih emisija u veljači našli su se i RTL-ov Brak na prvu, RTL-ov Direkt, HTV-ov Dnevnik 3, IN Magazin Nove TV, serija Kumovi Nove TV, RTL-ova Večera za 5 na selu, HTV-ov dokumentarac What‘s up Izrael, Dnevnik Nove TV, HTV-ovi Plodovi zemlje te nogometna utakmica između Leipziga i Manchester Uniteda, emitirana 22. veljače na HTV2.

I u siječnju je HTV 1 bio najgledaniji televizijski program među Hrvatima, no na listi najgledanijih emisija na svim televizijama tada je dominirao RTL s emisijama o Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Bitka dnevnika

Inače, od listopada prošle godine informativne središnje emisije sve tri nacionalne televizije počinju u isto vrijeme - u 19 sati. Prvog dana te "TV bitke" pobjednik je bio Dnevnik Nove TV.

>>Pogledali smo sve dnevnike i pokušali pronaći pobjednika najdosadnije bitke ikad

Pročitajte više