Kako kupiti stan po najpovoljnijoj cijeni?

Foto: Promo

IAKO su cijene stanova na tržištu zadnjih nekoliko godina pale i preko 20% (ovisno o samoj mikro lokaciji, kvartu tj. dijelu grada), i dalje postoji popriličan prostor da kvalitetnom pretragom nekretnina, kao i pregovaranjem s prodavateljima ili pak agencijama za nekretnine, dođete do odlične cijene vašeg budućeg stana.



Preporučamo sljedeće:

1. Tražite ciljano

Tražite po kvartu, s jasno definiranim gabaritima pretrage - npr. stan Zagreb Trešnjevka do 60 m2 do 100 000 eura ili stan Split do 50 m2 ili pak stan Rijeka Srdoči oko 65 m2

2. "Pala cijena"

Tražite nekretnine kojima je u zadnje vrijeme pala cijena npr. stan Zagreb Jarun pala cijena, stan Split pala cijena ili pak stan Rijeka pala cijena

3. Cjenkajte se!

Bilo da se radi o agenciji ili vlasniku, uvijek pregovarajte o cijeni, uvijek nudite konkretnu i manju cijenu, uz navođ‘enje jasnih razloga zašto (npr. sjeverna strana, nema lift, starija gradnja, nisi energetski razred, nema parkinga... i sl.)

4. Cjenkajte se i s bankom ukoliko tražite stambeni kredit

Iznenadit ćete se koliko je kupaca/korisnika kredita uspjelo smanjiti kamatu i dobiti povoljnije uvjete kreditiranja!

5. Tražite pametno!

Ako ne želite previše ulagati svoje vrijeme u surfanje online, a budite sigurni da ćete morati pretražiti hrpu stranica i portala, preporučamo da koristite GoHome tražilicu nekretnina - i pretražite sve nekretnine na jednom mjestu.

6. Koristite usluge agencije

Uostalom vaše vrijeme investirajte u ono što vam donosi novac, a pronađ‘ite profesionalca da odradi svoj posao i pomogne vama. Sjednite i popričajte s njima, recite im što tražite, koji budget imate, neka oni traže i pogledaju sve nekretnine koje bi vam mogle biti interesantne, neka oni provjere dokumentaciju (vlasnički list...), neka oni slože Ugovor... Razgovarajte s njima i o njihovoj proviziji, neka je zasluže!

Znajte da cijena koja se traži, nikad zapravo nije prodajna cijena. Neka pretraga započne!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.