Uključivanje ove namirnice svakom će jelu dodati poseban okus

Foto: Shutterstock

Dolazak proljeća unio je dašak svježine i na naše stolove, a dani ususret Uskrsu posebno su obilježeni raznovrsnošću gastronomskih običaja. I premda svatko ima svoju tradiciju u onom što priprema u ovo blagdansko vrijeme, maslinovo bi ulje na svakoj trpezi trebalo imati posebno mjesto. Bez obzira na to pripremate li mesna ili riblja jela, uključivanje ove namirnice, osim nutritivne vrijednosti, svakom će jelu dodati poseban bogati okus. Pri odabiru maslinova ulja, važno je voditi se njegovom kvalitetom, a proizvodi s potpisom Orgule, tvrtke sa sjedištem u Splitu i na čijem su čelu Pjero i Nataša Zekan, idealan su izbor za one koji traže najbolje.

Foto: Direktor tvrtke Orgula Pjero Zekan i Nataša Zekan, direktorica operacija u Orguli

Brojne nagrade i priznanja

Kako su potvrdili ovogodišnji rezultati "NielsenIQ panela maloprodaje", robna marka Orgula i Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje Tradicija 1 četvrtu su godinu zaredom najprodavanija maslinova ulja u Hrvatskoj. Uz to što Orgulina linija ekstradjevičanskog maslinova ulja ZLATNO nosi oznaku Hrvatske gospodarske komore "Hrvatska kvaliteta", još jedna potvrda kvalitete stigla je prije nekoliko dana, na 25. jubilarnom susretu maslinara Noćnjak. Orgula je dobila dvije zlatne medalje za monosortna ulja, konkretno za ZLATNO ekstra djevičansko maslinovo ulje (posebna selekcija) te za Orgula BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, a standardna je selekcija Orgula ZLATNO ekstra djevičanskog ulja nagrađena srebrnom medaljom za kvalitetu sljubljenih sorti.

Ključni sastojak najzdravije prehrane na svijetu 

Maslinovo ulje jedna je od najblagotvornijih namirnica i zbog visokih nutritivnih vrijednosti trebalo bi ga konzumirati svakodnevno. Nije bez razloga ovo ulje ključni sastojak mediteranske prehrane koja je, važno je ponoviti, već niz godina proglašavana najzdravijom prehranom na svijetu. Dobro je poznata činjenica da maslinovo ulje sadrži razne hranjive tvari koje je poželjno unositi u organizam. Lako je probavljivo zbog oleinske, jednostruko zasićene kiseline, a usto sadrži razne spojeve koji sprečavaju negativan učinak štetnih tvari poput klorofila, karotenoida i vitamina E.

Raskošniji okusi

Zahvaljujući baršunastom okusu i prepoznatljivoj aromi, maslinova ulja Orgula optimalno nadopunjuju jednostavna povrtna, mesna i riblja jela. Iako se maslinovo najčešće koristi za začinjavanje hrane, može se koristiti i kao sastojak u pripremi tijesta za kolače i peciva, palačinki i raznih pita. U uskrsno vrijeme pripremaju se brojni deserti, a maslinovo ulje odlično se uklapa i u okuse raznih slatkih jela. Tako se ovogodišnje pince i ostale kolače može obogatiti i kapljicom profinjenog okusa ZLATNO ekstra djevičansko maslinova ulja. Domaći kruh, neizostavan na tradicionalnom doručku i ručku, neusporedivo je ukusniji ako ga obogatite maslinovim uljem, a maslinova ulja Orgula svakoj će salati obogatiti okus i dati joj važnu nutritivnu dodatnu vrijednost. Jeste li znali da uz pomoć maslinova ulja pisanicama možete dati prekrasni metalik sjaj? Dovoljno je da u boju (najbolje prirodno dobivenu od, primjerice, ljuske luka) dodate nekoliko kapi ulja, a rezultat će biti prekrasne, neobične nijanse s posebnim sjajem.

Kako prepoznati kvalitetu?

Ono što kvalitetno maslinovo ulje izdvaja od drugih ulja svjež je voćni miris, najčešće po plodu masline (zelenom ili zrelom), svježoj travi, listu masline, nekom drugom voću (jabuci, banani, bademu) ili povrću (artičoki, rajčici, rukoli) te ugodna i uravnotežena gorčina i pikantnost. Harmoničnost i perzistentnost mirisno-okusnih svojstava ulja predstavljaju višu razinu kvalitete i tipične su osobine šampionskih maslinovih ulja. Ugodan svježi voćni miris, gorčina i pikantnost neizostavne su odlike koje mora imati ekstradjevičansko maslinovo ulje.

Zašto odabrati upravo Orgulu

Misija je rada Orgule tržištu nuditi visokokvalitetno maslinovo ulje po pristupačnoj cijeni, a pritom i educirati o svim njegovim koristima i blagodatima. Glavni je moto tvrtke da je samo povjerenje kupaca ključ dugoročnog uspjeha, zbog čega su sva nastojanja usmjerena upravo na to da se ono svaki put i opravda. Orgulini proizvodi uvijek su nadohvat ruke - uz snažnu prisutnost u HoReCa kanalu, mogu se pronaći u velikom broju trgovačkih lanaca, na web shopu te u nizu delikatesnih trgovina.

Pročitajte više