Novi skandal Kanyea Westa: "Koljeno policajca i nije bilo na vratu Georgea Floyda"

Foto: EPA

AMERIČKI reper Kanye West ponovno se našao u središtu skandala. Podsjetimo, početkom mjeseca napravio je kaos s "White Lives Matter" majicom na modnoj reviji u Parizu, a nakon toga su mu zbog antisemitističkih ispada ugašeni računi na društvenim mrežama.

Sada je, pak, razljutio mnoge komentirajući slučaj Georgea Floyda, afroameričkog muškarca koji je 2020. godine umro kao žrtva policijske brutalnosti. Policajac Derek Chauvin uhitio ga je zbog sumnje da je koristio krivotvorenu novčanicu od 20 dolara te mu je prilikom uhićenja devet minuta držao koljenu na vratu, zbog čega Floyd nije mogao disati.

West: Koljeno uopće nije bilo toliko na njegovom vratu

West smatra da je Floyd umro od fentanila, tvari koja se koristi kao lijek protiv bolova, a u većim količinama je opasna po zdravlje i život. "Umro je zbog fentanila, ako malo bolje pogledate, koljeno uopće nije toliko na njegovom vratu", rekao je Kanye u podcastu Drink Champs dok je komentirao kontroverzni dokumentarni film naziva Najveća laž ikad prodana: George Floyd i uspon BLM-a (Black Lives Matter).

West se zatim obrušio na "židovske medije". "Recite mi možete li prikazati ovaj intervju? Maverick Carter nije, blokirali su me, židovski mediji su me blokirali. Ovo gori, zar ne? Ja gorim, zar ne, ja gorim."

Pročitajte više