Kick Ass: Tinejdžerska komedija sa scenama krvavog nasilja

U HRVATSKA kina će u travnju stići tinejdžerska komedija "Kick Ass" Matthewa Vaughna na kojoj je, kao jedan od producenata radio i Brad Pitt.

Mladi Dave Lizewski glavni je lik filma koji opovrgava svakog tko misli da tinejdžerima nije stalo do toga što se u svijetu događa. Pod utjecajem stripova koje svakodnevno čita, Dave odluči postati superheroj i boriti se protiv zločinaca. Nabavio je prikladno odijelo, naočale i masku te se nazvao "Kick Ass", ali ono što mu nedostaje da bi postao istinski super junak jesu supermoći. Unatoč tome postane slavan, a sukladno tome dobije i hrpu imitatora. Udruži se s nekima od njih i krene u obračun s lokalnim mafijašem Franckom D'Amicom.

Ideja o tinejdžeru koji je opsjednut Spidermanom i sam neuspješno pokušava spasiti svijet, činila se vrlo zabavnom redatelju Vaughnu koji je želio snimiti nekonvencionalni film. Iako je riječ o komediji, "Kick Ass" ima dosta scena krvavog nasilja u kojima se, primjerice, odstranjuju udovi, a kritičari filmu zamjeraju i to što 13-godišnja djevojčica, superjunakinja "Hit Girl" psuje kao kočijaš. Humor u filmu je crn i brutalan, a slika svijeta u kojem žive glavni junaci, vrlo realna, jer se junaci ne bore protiv imaginarnih zlikovaca, već se suprotstavljaju organiziranom kriminalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.