Kome je još do dosade zvane Big Brother?

ČELNICI britanske televizijske kuće Channel 4 danas su potvrdili da Big Brother ukidaju - zauvijek. Razlog tome su porazne statistike gledanosti koje je britanska inačica popularnog showa zabilježila u svojoj posljednjoj, jedanaestoj sezoni prikazivanja. Big Brother ove godine prosječno je pratilo svega dva milijuna Britanaca, za razliku od najboljih dana prikazivanja, kada je show pratilo deset milijuna gledatelja.

"Big Brother je, unatoč poraznim statistikama, i dalje profitabilan za našu kuću jer i dalje privlači oglašivače", objasnio je Kevin Lygo, ravnatelj televizijske kuće. "Međutim, nakon dugog vijećanja zaključili smo da je sada dosta i da je vrijeme da s programom krenemo dalje i uvedemo neke nove formate", kaže.

I RTL odlučio pauzirati

Big Brother ove sezone neće gledati ni domaći gledatelji: nakon pet sezona emitiranja, ekstremnih karaktera, incidenata, ljubomore i podmetanja, RTL se odlučio odreći ovog formata. Međutim, samo privremeno. Iako se u jesenskoj shemi show neće prikazivati, doznajemo da bi Big Brother u programu te kuće mogli ponovo gledati.

A da neki pojedinci hrvatskog društva ovaj show doživljavaju kao kartu za zvjezdani svijet (unatoč tome što se to kod nas redovito pokazalo kao kriva metoda) dokazuje i nedavno održana audicija za Grande Fratello koju su talijanski producenti smjestili u naš Umag. Na njoj se, osim golemog broja talijanskih starleta i fićfirića, pojavila i znatna količina Hrvata, među kojima su se posebno isticali kandidati koji su kroz domaću inačicu showa već prošli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.