Koncert Placida Dominga ima i humanitaran karakter: Dođite i sudjelujte u akciji za pomoć

NAJSLAVNIJI tenor današnjice, operni pjevač Placido Domingo nastupit će u petak, 21. listopada u zagrebačkoj Areni. Koncert će imati i svoju humanitarnu dimenziju. Organizatori koncerta agencija Nobilo i Cetinski od svake kupljene ulaznice dio sredstava donirat će za humanitarnu akciju "Glasom prema zdravlju", a partner projekta, tvrtka Pliva, izdvojeni dio sredstava od kupljenih ulaznica će udvostručiti. Cjelokupan iznos bit će doniran Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb u svrhu znanstvenog i stručnog unapređenja dijagnostičkih, terapeutskih i rehabilitacijskih postupaka.

"Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje i izuzetna je čast ugostiti ga u Zagrebu i Hrvatskoj"

"Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje i izuzetna je čast ugostiti ga u Zagrebu i Hrvatskoj. Dovodimo najvećeg živućeg opernog umjetnika, a i jednog od najvećih svih vremena. Upisali smo Zagreb na maestrovu listu svjetskih koncerata nakon 8 godina. Sretni smo što imamo i domaćeg predstavnika na tako važnom koncertu i nadam se da će publika uživati. Domingova energija u izvedbama je zapanjujuća, naprosto je morate doživjeti. Na nedavnom koncertu u Beču pljesak je trajao 50-ak minuta, no kasnije smo doznali da je to za njega uobičajena pojava i da je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda s najdužim aplauzom od preko sat vremena. Publika ostaje u transu gdje god da se pojavi" izjavila je organizatorica koncerta Ivana Nobilo Cetinski.

Slavni operni pjevač nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna

Placido Domingo, umjetnik koji je otpjevao najviše opernih uloga u povijesti, ukupno 130, u Zagrebu će izvesti poseban program, biran samo za zagrebačku publiku. Slavni operni pjevač nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna. Orkestar zagrebačke filharmonije ove godine slavi 140 godina tradicije vrhunskog glazbovanja u Zagrebu i Hrvatskoj. U novo tisućljeće Zagrebačka filharmonija ulazi s posebnim ciljem da na svoje koncerte privuče još širu i brojniju publiku. Uz orkestar Zagrebačke filharmonije od jeseni ćemo u Zagrebu uživati u izvedbama doista najvećih imena svjetske glazbene scene, a koncert na kojem će pratiti jednog od najboljih i najnagrađivanijih umjetnika današnjice, Placida Dominga, odličan je poziv brojnoj publici.

Na koncertu gostuje Tony Cetinski: Nisam ni sanjao da ću dijeliti pozornicu s takvim imenima, dat ću sve od sebe

Slavni operni pjevač Placido Domingo u zagrebačkoj Areni nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna. Gosti na koncertu slavnog tenora na zagrebačkom koncertu su dvije sopranistice, Ms. Angel Blue, Ms. Micaela Oeste i Hrvatska pjevačka snaga Tony Cetinski. Hrvatskom tenoru Tonyju ova je glazbena suradnja novi poslovni uspjeh nakon nastupa s Jose Carrerasom, Michaelom Boltonom i Monserat Caballé. "Nisam ni sanjao da ću dijeliti pozornicu s takvim imenima. Gostovati na Domingovom  koncertu je vrh, barem što se tiče mog crossover repertoara. Dat ću sve od sebe. Veseli me da je to baš pred domaćom publikom, koja me u ovakvim situacijama bodri kao da sam sportaš. Neću zaboraviti koji su mi vjetar u leđa dali na nastupima s masterom Carrerasom. Nadam se da ću biti na visini zadatka", rekao je Tony.

Koncert Placida Dominga nesumnjivo je najveći kulturni događaj u gradu Zagrebu, ne propustite biti dio velikog humanitarnog koncerta u Areni Zagreb, 21.listopada u 21 sat. Svojom ulaznicom pomognite Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb. Kupite ulaznice u prodaji u sustavu Eventima, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima. Podržite humanitarnu akciju "Glasom prema zdravlju" i uživajte u nesvakidašnjoj glazbenoj poslastici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.