Krankšvester se vratio: "Posvećeno normalnim ljudima, ali i onima koji drkaju na rat"

Foto: Press

NAKON nešto više od godinu dana stvaralačke pauze tijekom koje su se koncentrirali isključivo na nastupe, Krankšvester se vraća novim singlom "Rat će" za koji su snimili i spot. 

"Radi se o temi koja je, nažalost, uvijek aktualna. Iako je pjesma nastala u periodu kada je 'u modi' bila invazija na Ukrajinu, zaoštravanje situacije u Pojasu Gaze našu je temu ponovno učinilo 'svježom'. Ukratko, rat je uvijek u modi, a ta psihoza izazvana strahom od manjeg sukoba koji će nas uvesti u globalni ili Treći svjetski rat neprestano je prisutna i to nas je i navelo da se u svom stilu pozabavimo temom. Uzeli smo klasičan 'uživaj dok još možeš' motiv, prilagodili ga situaciji i pjesmu posvetili svima - i onima koji mrze rat, ali i onima koji drkaju na rat", poručuju članovi grupe. 

Režiju spota potpisuje njihov stalni suradnik Marko Dalić s kojim su snimili svoje najbolje spotove (Slava, DiP, Bejrut, Ćerka..), za vizualne efekte pobrinuo se Tomislav Dugandžić iz REDRUM-a s kojim su također već surađivali na "Novoj zarazi", a glavne uloge pripale su, kako kažu, kombinaciji "nove ekipe i dobro poznatim zvijezdama prijašnjih spotova".   

"Mogli smo snimiti lijep spot s autima, ženama i đakuzijima, ali ne, mi smo otišli u Slunj, na dvodnevnu vojnu vježbu s višesatnim pješačenjem, krpeljima i hladnom Koranom koja tjera kurac da se povuče u tijelo. Ovo je bila još jedna etapa u našoj dijaboličnoj misiji da mučimo ljude i tjeramo ih da sudjeluju u našim poremećenostima. Cijenimo vaš mazohizam", stoji u objavi na službenoj stranici grupe. 

Pjesma "Rat će" ujedno je i najava novog albuma "Dobri dečki" koji bi do kraja godine trebao izaći za yem: "Bit će to 16 novih predivnih ljubavnih priča na koje su naši fanovi navikli i koje nećete čuti niti na jednoj radio stanici."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.