Lana Klingor: Kad sam rađala Kiaru bila sam sama, osjećaj je bio užasan

Foto: Instagram

HRVATSKA pjevačica Lana Klingor Mihić na svom je Instagram profilu javno kritizirala odluke Stožera u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Kako je moguće da je dozvoljeno otići na svadbu sa stotinama ljudi, kako je moguće otići na nogometnu utakmicu s nekoliko tisuća ljudi, a nije dozvoljeno tati biti na porodu, kao podrška supruzi, partnerici, djevojki?" započela je.

Klingor je opisala iskustvo s poroda najstarije kćeri Kiare, koju je odgojila sama te čijeg oca nikada nije htjela imenovati.

"Kad sam rađala Kiaru odvezla sam se na porod sama, preplašena, pomalo tužna i razočarana. Osjećaj je bio užasan. Zvati nekoga da ide sa mnom mi je bilo apsolutno neprihvatljivo, što je tu je. Sama skočila, sama se ubila. Tako se kaže, jel'? Sva sreća pa sam uvijek uz sebe imala šačicu prijatelja koji su ostali uz mene", dodala je.

"Kad sam rađala Marlu i Miku, moj suprug je bio uz mene. Moram li vam reći koliko mi je bilo lakše, ljepše, ugodnije, sretnije, zabavnije? Ne moram. To je jasno kao dan. Zašto tjerate sve te žene da budu same i zašto oduzimate jednom ocu takvo iskustvo i doživljaj?" napisala je.

Osvrnula se i na prava žena.

"Kako je moguće da u 21. stoljeću o našim tijelima i maternicama uglavnom raspravljaju i odluke donose muškarci, bez da se nas žene pita što o tome mislimo? Zašto pristajemo da su krvarenja, dojenja, šivanje cerviksa, 'ne želim djecu', ulošci i adaptirano mlijeko tabu teme ili se bar nelagodno osjećamo kad neku od tih riječi spomenemo? Nedopustivo. I do kad ćemo pristajati da to bude tabu?" rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.