Lego 2K Drive je odličan, ali postoji jedan veliki "ali"

Foto: Press

OSIM ako niste apsolutni "legofil", velika je šansa da će vam nova "simulacija" vožnje proći ispod radara jer u ovoj fazi u svijetu videoigara postoji toliko toga Lego da je gotovo nemoguće sve pohvatati. S jedne strane imali smo ponekad solidne Lego igre utemeljene na postojećim franšizama koje su redovito solidne, ali gotovo nikada toliko dobre da bi podigle prašinu u većoj mjeri. Točnije, uspješno funkcioniraju u vlastitoj niši koja prosječnom igraču može biti gotovo potpuno "nevidljiva". 

Bio to Lego Harry Potter, Star Wars, Indiana Jones, DC-jevi super junaci, Gospodar prstenova, GTA klon najmlađe ili simulacije vožnje, Lego je uvijek tu s ponekad više nego solidnom prodajom. Primjerice, Lego Batman: The Videogame prodan je u više od 12 milijuna primjeraka što su, usporedbe radi, gotovo iste brojke s kojima se može pohvaliti i kultni te daleko razvikaniji Batman: Arkham City ili brojka o kojoj mlaki Gotham Knights može samo sanjati.  

Zemlja, voda, zrak

Stoga, Lego 2K Drive možda nema zvučno ime (točnije, definitivno ga nema), ali uvjerljivo ulazi na teren kartinga kojim suvereno vlada Mario Kart 8 s vrtoglavih 63 milijuna prodanih primjeraka na samo dvije platforme (Wii U i Switch). No, Lego 2K Drive u priču je ubacio i mogućnost opsežne prilagodbe vozila prisutne u svim ozbiljnijim simulacijama vožnje. 

No u igri nisu samo automobili na asfaltiranim trakama već i off road vožnja, motori i gliseri, što iskustvo dodatno obogaćuje. 

Zapravo najbolji opis bio bi "Mario Kart, The Crew 2, Forza Horizon 4 (LEGO ekspanzija), Hot Wheels Unleashed i Sonic & All-Stars Racing Transformed imaju dijete", ali još slađe i "kockastije". Ukratko, jurite po svim terenima, sve je suludo, dinamično, šareno i napeto dok bogatim arsenalom oružja rješavate druge natjecatelje. 

Raj za kreativce

Što se kontrola tiče, isprobao sam koristiti i Dual Sense i volan i moram priznati da se Dual Sense pokazao kao bolja opcija. Možda sam trebao bolje podesiti osjetljivost, ali budući da je riječ o arkadnoj igri, nisam se osjećao zakinutim koristeći klasični kontroler. 

S druge strane, staze su gotovo redovito odlične i sve je moguće uništiti, a story mode je izuzetno zabavan i mogao bi se svidjeti ne samo klincima već i odraslima koji će prepoznati parodije mnogih drugih franšiza. Što se grafike tiče, stvari i u tom pogledu funkcioniraju besprijekorno i teško je pronaći zamjerke koje ne bi bile nepotrebno sitničarenje. 

Ono u čemu igra posebno briljira je izrada vlastitih vozila koja nudi mogućnost da stvorite što god vam pada na pamet, a kreativci među igračima mogli bi podjednako vremena provesti stvarajući i modificirajući vozila koliko i u utrkama. Jedino što nećete moći je (barem za sada) podijeliti svoje kreacije sa svijetom. 

Ide GaaS

I dok je taj dio bitan, ali zanemaren, mikrotransakcije su odrađene "perfektno" i to je ujedno i najveća zamjerka igri koja je u svakom drugom pogledu odlična. 

Istina, ništa od ponuđenog sadržaja niste prisiljeni kupovati, ali nemojmo se zavaravati, igra je velikim dijelom namijenjena klincima i nije teško predvidjeti kako će se ova priča razvijati. No, to je taj GaaS (games as a service) svijet u kojem živimo i tu se ništa neće promijeniti dok god postoje oni voljni platiti. 

Sve u svemu, Lego 2K Drive nema dobro ime, ali sve ostalo više-manje besprijekorno funkcionira. Mikrotransakcije na stranu, bazna igra nudi i više nego dovoljno sadržaja za sve one u potrazi za zabavom za sve uzraste. 

Ocjena: 8/10

Igru ustupio CD Media. 

Pročitajte više