Letu Štuke 22. svibnja spremaju veliki koncert u Zagrebu

LETU ŠTUKE, poznata bosanskohercegovačka rock grupa nastala 1986. godine u Sarajevu, nastupit će 22. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, s početkom u 21 sat. Predgrupa Štukama biti će bend Pink Studio. Cijena ulaznice je 60 kuna u pretprodaji, a 80 kuna na dan koncerta.

Pod utjecajem punka i novog vala članovi grupe nakon osnutka su se priključili post novovalnom pokretu stvarajući distancu prema tadašnjoj čuvenoj sarajevskoj pop školi. Karijeru su započeli svirajući na koncertima tadašnje sarajevske demo scene. Ubrzo su Letu Štuke prihvaćene kao lokalna sarajevska koncertna atrakcija potkraj 80-tih. No, uskoro se razilaze, a članovi grupe raselili su se na sve strane svijeta.

Dino Šaran se nakon kratkog boravka u Zagrebu vraća u Sarajevo, gdje uz pisanje pjesama za hrvatske glazbenike ponovno počinje razmišljati o reaktiviranju benda. Napokon su 2005. godine, nakon punih 17 godina, uspjeli okupiti grupu, ali u drugačijem sastavu. Nove pjesme i novi zvuk benda bili su jasan znak da je od nekadašnjih Štuka ostalo samo ime. Iste godine izdaju novi album, koji je nazvan "Letu Štuke". Publika i glazbena kritika ponovno su osvojeni, a sa albuma su skinuti prepoznatljivi singlovi "Mjesto za dvoje", "Sunce", "Pero Papacoder"...

Letu Štuke se ubrajaju među najzanimljivije bendove bivše Jugoslavije naročito jer u Dini Šaranu imaju izvrsnog kantautora i osobu koja s lakoćom pjeva i govori o intimnijim temama. Svoj kantautorski talent je pokazao je pišući glazbu za velikane poput Crvene Jabuke i Halida Bešlića, te za neke kazališne predstave. Glazbu grupe Letu Štuke mnogi pokušavaju opisati riječima "komercijalni Rundek", koja kroz svoje pjesme isprepliće elemente punka, rocka, popa i etna. Teško za opisati, ali lako za slušati.

Pretprodaja ulaznica: Tvornica kulture (Šubićeva 2, Ljudevita Posavskog 1); Eventim - www.eventim.hr; Profil Megastore (Bogovićeva 7). Rezervacije karata: info@tvornica-kulture.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.