Liječnik optužen za smrt Matthewa Perryja izjasnio se krivim zbog jedne stvari

Foto: Profimedia

Mark Chavez (54), jedan od liječnika optuženih za smrt Matthewa Perryja, pristao je priznati krivnju po jednoj točki optužnice, i to za zavjeru oko distribucije ketamina, prenosi Unilad. 

"Chavez je pristao priznati krivnju po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina i potpisao je sporazum o priznanju krivnje", priopćilo je danas Ministarstvo pravosuđa. 

"Prilikom podizanja optužnice sutkinja Jean P. Rosenbluth odredit će datum za Chavezovu promjenu postupka izjašnjavanja o krivnji ili uputiti strane da se obrate vijeću federalnog okružnog suca dodijeljenog za slučaj kako bi odredili datum saslušanja", stoji u priopćenju.

Pet osoba je uhićeno zbog smrti glumca

Podsjećamo, pet osoba je uhićeno zbog smrti poznatog glumca Matthewa Perryja. Istraga je otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lijek isporučivali Perryju te su iskoristili njegove probleme s ovisnošću.

Osim spomenutog liječnika, uhićeni su i Jasveen Sangha (41), "kraljica ketamina", liječnik Salvador Plasencia (42) te glumčevi osobni asistenti Kenneth Iwamasa (59) i Eric Fleming (54). 

Jedan od uhićenih liječnika nastavlja svoj posao s pacijentima

Nedavno je Unilad pisao da će liječnik Salvador Plasencia biti vraćen na svoj posao te da će nastaviti svoju liječničku praksu u klinici za hitnu pomoć. Izjasnio se nevinim po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina, a jamčevina mu je određena na 100 tisuća dolara.

Tijekom suđenja sudac je rekao da Plasencia mora istaknuti znak na ulaznim vratima svoje klinike s detaljima o neriješenom sudskom slučaju kako bi obavijestio pacijente koji nisu upućeni u slučaj. Štoviše, njegovi pacijenti moraju potpisati obrazac u kojem navode da razumiju optužbe protiv Plasencije i da mu pri svakom posjetu daju pristanak za liječenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.