"Luck" - nova serija kreatora "Deadwooda"

IAKO je premijera serije "Luck" zakazana tek za jesen ove godine, u medije su počele polagano "curiti" informacije o najnovijem projektu Davida Milcha, dobitnika brojnih Emmyja i tvorca briljantnih televizijskih serija među kojima su "NYPD Blue", "Deadwood", "Big Apple" i neprepoznati, ali odlični "John From Cincinatti".

Riječ je o HBO projektu i suvišno je ponavljati da je to i više nego dovoljan razlog da seriji damo šansu. Čak i kada u obzir uzmemo podatak da se radnja vrti oko konjskih utrka koje možda i ne drže vodu kada to vidite na papiru, ali spoznaja da iza scenarija stoji gotovo nepogrješivi Milch, stvari počinju djelovati obećavajuće. Naravno, konjske trke samo su mjesto radnje, a gledatelji će pratiti živote šarolike skupine sumnjivih likova koji se muvaju oko trkališta i kladionica, namještaju trke i bave se raznoraznim mutnim poslovima.

A kada Milchu pridodate holivudskog veterana Michaela Manna (Miami Vice, Vrućina, Ali, Državni neprijatelji) koji će režirati pilot, a ujedno odraditi i poslove izvršnog producenta serije - stvari postaju puno zanimljivije.

Mnoge će privući i odlična glumačka postava predvođena legendarnim Dustinom Hoffmanom u ulozi Chestera "Acea" Bernsteina. Društvo će mu praviti odlični Nick Nolte i Dennis Farina te plejada vječno sporednih, ali prepoznatljivih glumaca kao što su Kevin Dunn (Godzilla, Unstoppable), Richard Kind (A Serious Man, Hereafter) i Ian Hart (Harry Potter, Finding Neverland). Milch je temeljito istražio temu jer riječ je o projektu o kojem razmišlja više od 50 godina, a kada svoj projekt iz snova ostvaruju ljudi poput njega, imamo razloga biti nestrpljivi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.