Američki glumac: Da sam LGBT uloge dobivao samo jer sam gej, ne bih imao karijeru

Foto: Press

GLUMAC i pjevač Luke Evans za Telegraph je komentirao izjavu scenarista Russella T. Daviesa da bi "uglavnom samo gej glumcima trebalo dopustiti da igraju gej uloge".

"Iz moje perspektive, ne bih imao karijeru da homoseksualci igraju samo gej uloge, a heteroseksualci heteroseksualne uloge. Imao bih samo dvije uloge, od 36 projekata na kojima sam radio", objasnio je Evans.

"Homoseksualci su zakinuti za gej uloge"

Evans, koji je javno rekao da je homoseksualac, dodao je da su homoseksualci definitivno zakinuti za gej uloge, no i naglasio da ne vjeruje da seksualnost glumca mora odgovarati seksualnosti lika kojeg igra.

Glumac tvrdi da se stvari u toj industriji definitivno trebaju promijeniti i da je u svakom poslu važnije da "prava osoba dobije posao na osnovu talenta i sposobnosti". Prisjetio se da  su mu na početku filmske karijere rekli da mora ponovo objaviti da je gej, "kao da je to jako velika stvar".

Nikad nije skrivao da je gej

"To je bilo čudno, a to što sam morao trpjeti bilo je vrlo neugodno. I apsolutno smiješno", rekao je Evans. Prisjetio se i trenutka kada je prisustvovao svjetskoj premijeri nekog filma s prijateljicom pa su se poslije smijali na pisanje medija da je ona njegova djevojka.

"Luke Evans ima paravan! Kako su ljudi u krivu! I kako se brzo može napraviti priča o tome da sam skrivao da sam gej. A uopće nisam", rekao je glumac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.