Mali Einstein (13) posjetio je tvornicu Rimac automobila, pozirao s Neverom

Foto: Press

LAURENT Simons, 13-godišnji dječak iz Belgije kojeg nazivaju "malim Einsteinom" i jednim od najpametnijih dječaka svijeta zbog izuzetnih akademskih uspjeha i visokog koeficijenta inteligencije, prije nekoliko dana došao je u posjet Hrvatskoj.

Svoj zadnji dan posjeta iskoristio je za odlazak u Zagreb, gdje je u organizaciji udruge Nikola Tesla Network svjedočio znanstvenim i tehnološkim inovacijama velikih hrvatskih proizvodnih pogona. Naime, Laurent je posjetio ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc Radovana Fuchsa, s kojim se gotovo sat vremena zadržao u razgovoru o hrvatskom obrazovnom programu i mogućnostima koje se u Hrvatskoj nude za vrijeme doktorata, a nakon toga je obišao tvornicu automobila Rimac. 

Ondje je pogledao proces proizvodnje kojim je ostao fasciniran te je time završio svoje putovanje. Kazao je da iz Hrvatske nosi samo najljepše uspomene te je obećao kako će se ovdje vrlo brzo vratiti. 

Laurent je tijekom svog putovanja u Hrvatsku posjetio slapove Krke i poznatu hidrocentralu Jaruga, a u Šibeniku je pogledao prvu svjetiljku koja je osvijetlila grad još davne 1895. godine.

Osnovnu završio sa šest godina

Laurent Simons rođen je u belgijskom gradu Ostendu, osnovnu školu završio je sa šest godina, a s devet je započeo studij u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina te je s 12 završio master studij na Sveučilištu Antwerp. Svi ovi uspjesi dali su mu titulu dječaka koji je budućnost svjetske znanosti, a njegovo ime poznato je diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.