Mali Vakula dobio sina: "Čim malo staneš na noge, idemo naganjati ciklone"

Foto: Facebook

NAJPOZNATIJI amaterski meteorolog u Hrvatskoj Ivan Šolić, kojeg mnogi nazivaju "mali Vakula", dobio je sina. Na Facebooku je objavio prvu fotografiju s njim i otkrio ime bebe.

"Dragi prijatelji, postao sam tata malenoga (velikoga) Željka Mihaela. Hvala dragom Bogu i mojoj hrabroj supruzi na ovom božanskom daru. Zahvaljujem se i superljubaznom osoblju KBC-a Split, od doktora do medicinskih sestara. (Bog van da zdravlje, ja sam u ovo popodne dobio PTSP na vašem odjelu od koktela emocija). Sine, čim malo staneš na noge, idemo naganjati ciklone", napisao je Ivan.

Njegova objava je u nekoliko sati skupila više od 10.000 lajkova i puno komentara. 

"Dobro došao u klub roditelja. Sve je jako jednostavno i sve ćeš ti to napraviti kako treba. Babe potjeraj, strine isto, majku poslušaj, ali ne sve, otac će šutiti i neka. Tvoje dijete, mama djeteta i sav svijet oko vas", napisao mu je jedan pratitelj.

Dragi prijatelji, postao sam tata malenoga (velikoga) Željka Mihaela. Hvala dragom Bogu i mojoj hrabroj supruzi na ovom...

Objavljuje O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-VakulaČetvrtak, 2. studenoga 2023.

Najavio snijeg u Splitu 2009.

Podsjetimo, Šolića je "proslavio" snijeg u Splitu 2009. godine. Tada je u splitskom studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska najavio veliko snježno nevrijeme u Splitu. Imao je samo 16 godina i malo tko mu je vjerovao. No snijeg je pao, a za Šolića su nakon toga znali svi.

"Godine 2009. kad sam prognozirao snijeg u Splitu, zvali su me luđakom, a kad je pao, praktički su me nosili na ramenima kroz grad. To je takav mentalitet", ispričao nam je 2017. godine. Kao srednjoškolac je provodio dane u Pomorskom meteorološkom centru Split učeći čitati sinoptičke karte. 

Važno je, kaže, poznavati podneblje za koje se izrađuju prognoze. Upravo zato je on tako siguran u svoje prognoze vremenskih prilika i neprilika za područje Dalmacije i Dalmatinske zagore. "Opsjednut sam zimom, hladnoćom i snijegom. Zimi ne spavam, nego iščekujem snijeg, bure i ciklone s meteorološkim uređajima", ispričao nam je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.