Mami ih saborska plaćica: Estradnjaci se pokušavaju ugurati u Sabor

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Hina

PARLAMENTARNI izbori za 10. saborski saziv od neovisnosti održat će se u nedjelju, 5. srpnja. Do njih je ostalo više od mjesec dana, a čini se da su skoro tri mjeseca bez javnih događanja, nastupa i koncerata utjecala na želju estradnjaka da pronađu nešto sigurnije. A nema sigurnijeg biznisa od politike.

Definitivno vodeće ime na toj listi je Miroslav Škoro koji od namjere da dobije neke izbore ne odustaje. Nakon što su ga Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović nadmašili na predsjedničkim izborima, prebacio se na kampanju za parlamentarne i oko sebe skuplja poznata lica.

Željko Pervan podržava ga još od predsjedničke kampanje, a priključili su im se i voditelj Davor Dretar Drele te glumac Vedran Mlikota.

Krešimir Sučević Međeral pojavio se na konferenciji Radničke fronte i dao naslutiti da će se kandidirati na njihovoj listi. Ipak, Međeral od starta o politici nije htio govoriti iako se sam ubacio u nju.

"Ne bih želio da se moj politički angažman individualizira, pogotovo ne dok izbori još nisu službeno ni raspisani", odgovorio je na naš upit nakon konferencije.

Sad pak ne želi komentirati nagađanja da na listi ipak neće biti jer na HRT-u njegov politički angažman nije najtoplije dočekan.

U susjednoj nam Bosni i Hercegovini novo lice u politici mogao bi biti Alen Islamović. On se priključio Novoj inicijativi prvog gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i najavio da će se politički aktivirati. Razlog za njegovu aktivaciju u politici su migranti koji su, kako kaže upropastili njegov rodni grad Bihać, u kojem ne živi otkako se preselio u Zagreb.

"Želim pomoći Bišćankama i Bišćanima da se ulice našeg grada ponovo vrate građanima Bihaća, da im se vrati sloboda šetnja, sloboda konzumiranja rijeke Une, sloboda svega onoga što je nekad bilo. Putujem svijetom, ali često sam u Bihaću, imam svoje poljoprivredno dobro i svoja imanja i ja moram imati stražare da sve to čuvaju, i objekte i kuće i od migranta. To je sve prevršilo svaku mjeru",  kazao je Islamović.

"Građani su se počeli naoružavati da čuvaju svoja dobra. Ružno je to reći, ali tamo se uništavaju vikendice, spaljuju kuće", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.