Marija Škaričić, Lucija Šerbedžija i Leon Lučev se bore za MTV-jev Gorki list

REGIONALNI MTV je danas u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani objavio imena pet filmova, glumica i glumaca iz regije koji će se po prvi put natjecati za MTV-jevu nagradu Gorki list. Prva dodjela Gorki list MTV Movie Awards će se održati 6. lipnja u Beogradu, a nagrade će biti dodijeljene u trima kategorijama: Najbolji film, Najbolja glumica i Najbolji glumac. Glasovanje za Gorki list MTV Movie Awards počinje danas na adresi www.mtv.com.hr i trajat će sve do 3. lipnja, kad ćemo među 15 nominiranih dobiti pobjednike u svim trima kategorijama.

U kategoriji Najbolji film nominirani su slovensko filmsko ostvarenje "Gremo mi po svoje", srpski filmovi "Tilva Roš" i "Montevideo, Bog te video", hrvatski kino-hit "Šuma Summarum" i makedonsko ostvarenje "Majki".

Za nagradu Najbolja glumica na dodjeli Gorki List MTV Movie Awards borit će se hrvatska glumica Marija Škaričić, koja je gledatelje ostavila bez daha u ostvarenju "Majka asfalta", te slovenska glumica Iva Kranjc, koju dobro pamtimo po ulozi u filmu "Besa". Mlada srpska zvijezda Nina Janković našla se u konkurenciji zahvaljujući ulozi slikarice Valerije u filmu "Montevideo, Bog te video". Hrvatska glumica Lucija Šerbedžija također je nominirana u ovoj kategoriji nakon upečatljive uloge u filmu "72 dana", dok je diva srpskog glumišta Branka Katić svoju nominaciju zaslužila ulogom ljekarice u filmu "Žena sa slomljenim nosem".

Konkurencija u kategoriji Najbolji glumac također je vrlo oštra: hrvatski glumac Leon Lučev nominaciju je zaslužio sjajnom ulogom u filmu "Na putu", kontroverzni srpski uradak "Šišanje" donio je nominaciju mladom Nikoli Rakočeviću, dok se filmski hit godine u Srbiji "Montevideo, Bog te video" može pohvaliti s čak dvije nominacije u ovoj kategoriji - mladi glumci Miloš Biković i Petar Strugar također će se boriti za nagradu Najbolji glumac. Slovenski glumac Jurij Zrnec svoju je nominaciju zaslužio višestruko nagrađivanim i ovdje nominiranim filmskim ostvarenjem "Gremo mi po svoje".

MTV Movie Awards već 20 godina slove za najotkačeniju i najuzbudljiviju dodjelu filmskih nagrada na svijetu


Organizacijom prve dodjele Gorki List MTV Movie Awards regionalni MTV je postao dio globalne inicijative kojom MTV nagrađuje filmska ostvarenja koja su obilježila prošlu godinu. MTV Movie Awards već 20 godina slove za najotkačeniju i najuzbudljiviju dodjelu filmskih nagrada na svijetu. Sa 12 kategorija, među kojima su i nagrade za Najboljeg zlikovca, Najbolji poljubac, Najbolji WTF trenutak, ova šokantna ceremonija odvija se svake godine u lipnju u Los Angelesu i predstavlja jedan od najglamuroznijih događaja u filmskoj industriji.

MTV je oko sebe uvijek okupljao jake brendove pa je tako partner prvih regionalnih MTV Movie Awardsa - Gorki list. Gorki list je s velikim zadovoljstvom, kao generalni sponzor manifestacije, nastavio svoje strateško opredjeljenje za potporu umjetnosti i kreativnosti, s posebnim naglaskom na filmsku umjetnost, po čemu je prepoznatljiv u cijeloj regiji - desetogodišnjom potporom Festivala Evropskog Filma Palić i predstavljanjem domaće kinematografije u Kanu... Svoj doprinos kreativnom stvaralaštvu i afirmaciji pravih vrijednosti Gorki list je dao i osnivanjem i vlastite nagrade "Gorki list creativity award" i "PLAMEN STRASTI". Sudjelujući u projektu regionalnih MTV Movie Awards u prvoj godini osnivanja ove dodjele, Gorki list vizionarski započinje partnerstvo s dugoročnim ambicijama da zajedno s MTV-jem stvori tradiciju isticanja najboljeg u filmskoj umjetnosti i da regionalna nagrada Gorki list MTV Movie Awards pomakne granice u svijetu filma, postavljajući sudionicima tog svijeta nove ciljeve.


NAJBOLJI FILM:

Šuma summarum  (Ivan Goran Vitez)
Montevideo, Bog te video (Dragan Bjelogrlić)
Gremo mi po svoje (Miha Hočevar)
Tilva Roš (Nikola Ležaić)
Majki (Milčo Mančevski)

NAJBOLJA GLUMICA:

Marija Škaričić (Majka asfalta)
Lucija Šerbedžija (72 dana)
Nina Janković (Montevideo, Bog te video)
Iva Kranjc (Besa)
Branka Katić (Žena sa slomljenim nosom)

NAJBOLJI GLUMAC:

Leon Lučev (Na putu)
Nikola Rakočević (Šišanje)
Miloš Biković (Montevideo, Bog te video)
Petar Strugar (Montevideo, Bog te video)
Jurih Zrnec (Gremo mi po svoje)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.