Marka s cerebralnom paralizom na Ultri iznenadio potez grupe Engleza: Oduševljen sam

MARKO iz Dubrave jako je želio doći na Ultru, a ove godine ta mu se želja ostvarila. 

Predsjednik jedne udruge za osobe s invaliditetom dao je Marku karte, kao i njegovoj pratnji, i tako ga obradovao ispunivši mu želju. Marko, naime, boluje od cerebralne paralize. Koristi hodalicu kako bi se lakše kretao, a za Dalmaciju Danas ispričao je da mu hodalica nije bila nikakva prepreka na festivalu.

"Brat mi je bio pratnja i ušli smo na ulaz za osobe s invaliditetom. Lijepo je to organizirano, čak imaju i poseban WC za osobe s invaliditetom", rekao je Marko.

"Svi su bili ljubazni, skompali smo se s Englezima"

Kaže kako na Ultri nije imao nikakvih poteškoća ili neugodnih iskustava.

"Baš naprotiv. Svi su bili iznimno ljubazni prema meni, našao sam svoje mjesto unutar Parka mladeži gdje nije velika gužva i sve je bilo ok", ispričao je. 

"Skompali smo se sa skupinom Engleza, kada sam išao u WC, sami su se ponudili da će mi čuvati mjesto kako ga nitko drugi ne bi zauzeo. Stvarno sam oduševljen pristupom i ponašanjem", rekao je Marko, koji će festival u Splitu posjetiti i danas. 

U sličnoj situaciji kao Marko bila je i 21-godišnja Dora Lovrić, koja je svake godine dolazila ispred Parka mladeži i slušala glazbu. Ove godine ispred stadiona je došla u pratnji volonterke Vane Jurašin.

I onda je uslijedilo čudo - jedna nepoznata gospođa čula je razgovor Dore i novinara te odlučila Dori pokloniti ulaznicu za tri dana. Nepoznata gospođa zatim je otišla dalje, a Dora nije mogla sakriti osmijeh s lica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.