Martin Scorsese na putu do još jednog filmskog hita

AMERIČKI redatelj Martin Scorsese odlučio je snimati film o glumcu i pjevaču Franku Sinatri. Universal Pictures je scenarij dobio od Phila Aldena Robinsona, a surađivat će i s Mandalay Picturesom. Sinatrina obitelj dugo je pregovarala o tome na koji način i koji će dio njegova života film ispričati. "Svi koji su imali autorizacijska prava dogovarali su pregovore oko snimanja filma. Međutim kad se pročulo kako će na filmu raditi Martin Scorsese, ugovor je ubrzo sklopljen", rekla je Cathy Schulman, predstavnica Mandalay Picturesa.

Pjesmu "Strangers in the night", Sinatra je kupio od Ive Robića

Pjevačka karijera Franka Sinatre dovela je do velikih promjena u popularnoj kulturi. On sam je dobio brojna priznanja te je nagrađen s 31 zlatnom pločom. Kao glumac je 1953. godine nagrađen Oscarom za ulogu u filmu "From Here to Eternity". Njegov život obilježen je nizom dramatičnih događaja. Bolovao je od depresije, a često ga se povezivalo s organiziranim kriminalom. Ženio se četiri puta, od čega je dva puta ženio poznate glumice; Avu Gardner i Miu Farrow.

Valja napomenuti kako je pjesma "Strangers in the night", koju potpisuje Frank Sinatra, u stvari pjesma Ive Robića. Naime, Robić je tu pjesmu napisao i otpjevao u hrvatskoj verziji, međutim pjesma nije bila dovoljno dobra da uđe na Splitski festival pa ju je Robić prodao Sinatri. Scorsese je u svojoj karijeri utjelovio brojne ličnosti poput boksača Jakea La Motte, milijunaša Howarda Hughesa, a navodno mu je ponuđeno i da napravi film o Sinatrinom prijatelju Deanu Martinu.  

Ž.P.
Foto: JLP, Wikipedia

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.