Materine priče za malu djecu

SVI SMO se nasmijali kada smo pročitali koliko je dizajnericu Petru Minu strahovito uzrujalo medijsko povezivanje manekenki s Realovim nogometašima. One su "beskrajno uzrujane" i iz svega bi se dalo izvući da su ih ove prljave insinuacije uvrijedile. Ta isforsirana zgroženost u prvom je redu smiješna jer manekenke i nogometaši idu skupa kao... Nogometaši i manekenke. Ne postoji bolja usporedba.

Te dvije skupine kao da se trude promicati predrasude međusobnim sparivanjem pa nasmijava kada vidimo da se netko toliko snebiva na nešto toliko uobičajeno. Naravno, nije lijepo ljude trpati u ladice, ali kada iza sebe imate najmanje 30 ladica prepunih nogometno-manekenskih parova - "ladičenje" se nameće samo po sebi.

U svijetu "niske mode" nema nevinih

I bez obzira koliko njena ljutnja djelovala preuveličano, morate razumjeti odakle dolazi. Naime, poziv manekenke toliko je nagrđen nedavnom "elitnom aferom" da u ovoj fazi više ne mogu doći ni na 100 metara od nogometaša, a da ih netko ne optuži za prostituciju. A ništa nam ne stvara ugodu kao nazvati nekog kurvom. Čim se u medijima pojavila priča o lancu elitne prostitucije, doživjeli smo to kao zeleno svjetlo pa sada uokolo skakućemo poput razigranih dječaraca i manekenke nazivamo kurvama. Nije ni bitno bave li se tim poslom, a još manje kako će se osjećati kada ih cijela država složno ispreskače zbog nečeg što je, budimo realni, neprovjereno i navučeno.

Na stranu i to što cijela priča tobože nikog ne bi trebala interesirati. Cijela saga o "razuzdanim" manekenkama jedna je od najčitanijih u Hrvatskoj što po n-ti puta dokazuje da smo prokIeto zainteresirani za to tko s kime liježe i koliko to košta. No, ispada da ama baš nitko u Hrvatskoj ne vjeruje da je moguće biti u istom hotelu s nogometašima i ne prionuti tjelesno-novčanoj razmjeni. Izgleda da sumnjičavi Hrvat više ne vjeruje nikom. Svi su kurve i lopovi. Ovaj nas je turobni život pretvorio u paranoike koji u svemu traže zakulisnu igru, a kada ponestane argumenata iz rukava vadimo: "Oke, ali jesu li platile porez?" Naravno da jesu, čim su izašle iz hotela, pohitale su do poreznog ureda i uredno prijavile snošaj s nogometašem. Čisto da se najobičniji drkadžija s viškom slobodnog vremena ne bi osjećao zakinutim. Prosječni je paranoik istog trena graknuo: "Što su tamo radile? Etno revija? Materine priče? Prije materine priče za malu djecu! Koga one farbaju?"

I možete nam podastrijeti program revije, galeriju fotografija, transkripte i policijski zapisnik, ali nama je u glavi samo jedno - nije moguće odoljeti seksu za novac. Ne kada su u kombinaciji žene i nogometaši. To je jednostavno nemoguće. Kada se žena nađe u društvu muškarca u štucnama, a cijeli se događaj odvija u foajeu hotela, opće je poznato da žena ne može odoljeti te u hipu vadi sisu i daje je na pregled zainteresiranoj stranci. Mušterija sisu "ošacuje", dogovore se oko cijene, on iz štucne izvuče novčanik i isplati dogovoreno pa oboje pohitaju do sobe 303 gdje se upuštaju u neobuzdani i neoporezovani seks.

Nećete nas prevesti žedne preko... Nije bitno

Reakciju je donekle moguće razumjeti. Ne smijemo zaboraviti da je prvotna vijest bila otvorena za slobodno tumačenje, a mediji su se svojski potrudili sve prikazati kao organizirane orgije namjerno izostavivši razlog njihovog dolaska. Kao da je u toj gužvi bilo teško pitati zašto su tamo. Iako to nitko nije napisao, između redova ste mogli pročitati: "Jadni se nogometaši nisu ni raspakirali, a kurve su se već pomamile". Međutim, drugi dan je sve razjašnjeno, ali mi i dalje forsiramo priču o prostituciji. Zašto je tako teško povjerovati da su tamo bile zbog revije? Manekenke su, nisu opatice. Najsmješnije od svega je to da se nakon ovog "otkrića" osjećamo nadmoćno jer tobože smo prozreli perfidnu igru manekenki koje su nas htjele preveslati prozirnom pričom o tobožnjoj reviji.

Kada prođete kroz tisuće komentara pronicljivih čitatelja i vidite koliko nas je ustvari teško zajebati, počinjete se pitati kako smo se našli tu gdje jesmo? Kako je moguće da su ovako prepreden narod svih ovih godina muljali kompletni nesposobnjakovići? Stoga, ako netko nema razloga osjećati se ponosno u trenucima otkrivanja ovako "velikih obmana", onda smo to mi jer dok ste vrijeđali manekenke netko vam je ukrao 10 kuna iz džepa.

Samo đonom

Ipak, najzanimljivije je to koliko se brzo pretvaramo u pomahnitalu rulju. Izuzmemo li Tamaru Roglić, malo koja od djevojaka s fotografija djeluje kao prekaljena iskusnjara koja je prošla sito i rešeto tobože nemilosrdnog posla uspravnog šetanja za novac. Uglavnom djeluju kao hihotave klinke. Iste klinke koje bi branili da su se kojim slučajem našle na udaru omraženih "internet bullyja" u koje smo se u protekla dva dana pretvorili. Čak i da su znale tko je u hotelu i čak da su tamo dovedene da bi "minglale" s nogometašima, nije najjasnije zašto nas to toliko pogađa. Dosad smo se već trebali pomiriti s tim da manekenke i nogometaši vise skupa. U čemu je problem? U porezu?

A ako svoje bljuvotine krenemo opravdavati zabrinutošću za dobrobit djevojaka, ne bi smjeli zaboraviti da postoje i drugi načini pokazivanja zabrinutosti. Ako se netko odao narkomaniji, najbolji pristup vjerojatno nije reći mu: "Prljava narkomančino, bolje nisi ni zaslužio. Želim ti da odapneš od smrtonosnog koktela hepatitisa, AIDS-a i tuge. Dabogda ti crne vrane mrtvo tijelo raznosile". To će vam možda dati određenu satisfakciju, ali svi ćemo se složiti da ovdje nije riječ o zabrinutosti već iživljavanju.

Iako se ne radi o maloljetnicama, primjećuje se ista ona zlonamjernost koju smo vidjeli kada je na svim naslovnicama završio koprivnički Magneto koji je po sebi nalijepio žlice i vilice. Smiješan klinac, a cijela priča bila je samo malo gluplja od neke druge budalaštine koju ste tog dana pročitali. No, radilo se o djetetu. Krenulo je sa zajebancijom, ali zajebancija je u jednom trenutku izmakla kontroli i pretvorila se u najobičniji sadizam u kojem su istom žestinom sudjelovali i radnik, i student, i dijete i roditelj. Bilo je prilično ružno gledati roditelje koji su sipali šale na račun njegove debljine jer znamo da bi isti ti ljudi u trenu okrivili cijeli svijet da se na meti zajebancije našlo njihovo dijete.

Naravno, ovdje nije riječ o djeci, ali šupčine su ostale iste.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.