McCartney otkrio pravu priču o legendarnoj pjesmi Beatlesa A Day In The Life

Screenshot: YouTube

PAUL MCCARTNEY promijenio je priču o pjesmu A Day In The Life, za koju se dugo vjerovalo da je autorsko djelo Johna Lennona.

Bivši basist i pjevač Beatlesa nekoć je tvrdio da je pjesma, inače s albuma Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band iz 1967., inspirirana drogiranim političarem koji si je propucao glavu u automobilu. Njegov kolega John Lennon tvrdio je da pjesma govori o automobilskoj nesreći u kojoj je poginuo 21-godišnji bogati nasljednik Tara Browne.

No, u svojoj knjizi The Lyrics, koja će tek izaći, McCartney priznaje da se riječi pjesme odnose na Brownea, kojeg je smatrao prijateljem. Osim toga, tvrdi i da je upravo on napisao riječi ove pjesme, koje su se dugo pripisivale njegovom kolegi Lennonu.

"Pisao sam o njemu u pjesmi A Day in the Life", priznaje McCartney u novoj knjizi, iako u biografiji iz 1997. Many Years From Now demantira da je pjesmu inspirirao Browne.

Inače, knjigu The Lyrics McCartney opisuje kao nešto "najbliže autobiografiji što će napisati", a očekuje se da će ispričati pozadinu više od 150 pjesama koje je napisao tijekom dugogodišnje karijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.