Medicinska sestra tvrdi da je od cjepiva postala magnet, čitav je Twitter sprda

Screenshot: Twitter

MNOGI su tiktokeri zadnjih dana objavili videa u kojima tvrde da ih je cjepivo protiv covida "namagnetiziralo". 

 

Medicinska sestra Joanna Overholt iz Ohija jedna je od njih. Svoju je tvrdnju čak iznijela pred ministarstvom zdravstva, a pokušala ju je dokazati prislanjajući ključ i ukosnicu na vrat. "Možete li objasniti ovo?" pitala je nazočne uslijed očito propale demonstracije. 

Nijedan od tih predmeta na njoj se nije zadržao i odmah su otpali, no kad je ključ prvotno zalijepila na prsa, zadržao se kratko. To se, piše BuzzFeed, dogodilo jer ljudsko tijelo luči sebum i znoj, pa je stoga koža ljepljiva i predmeti se mogu nakratko na nju zalijepiti. 

Važno je pritom naglasiti da veliku većinu ključeva danas nije moguće privući magnetom jer su uglavnom izrađeni od aluminija. 

U obranu Overholt stala je odmah i poznata antivakserica Sherri Tenpenny, tvrdeći da "već dugo sumnja kako postoji neka dosad neutvrđena veza između cjepiva i mrežnih 5G odašiljača". 

Kako god, ekipa na Twitteru nije dozvolila da njihove tvrdnje prođu ispod radara i sprdaju se s njima već danima. 

"Dame i gospodo, ova je olovka navodno izrađena od drveta, ali ako je opušteno držim među prstima i pomičem gore-dolje, izgleda kao da je od gume. Možete li objasniti to?" pisao je jedan tviteraš. 

"Sve je ovo samo zabava dok ne shvatiš da cjepivo može magnetizirati aluminij", dodao je drugi. 

"Nevjerojatno je to što je ova žena u jednom trenu u životu bila dovoljno pametna da završi teško školovanje za medicinsku sestru", napisao je jedan. 

"Doktore, možete li objasniti zašto imam magnetska svojstva nakon cijepljenja?" napisao je tviteraš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.