Medicinski tehničar Mladen brzom reakcijom spasio život bebi: Trčao sam prema ulazu

Screenshot: Nova TV

MLADI medicinski tehničar iz KB Dubrava Mladen Marković prije nekoliko je dana brzom reakcijom spasio život petomjesečnoj bebi.

"Dobili smo poziv na dežurni telefon, bili smo u smjeni i dobili smo poziv od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao sam prema ulazu, na glavni ulaz", rekao je Marković za Dnevnik Nove TV.

Medicinski tehničar, koji inače radi u operacijskoj sali, čuo je poziv na dežurnom telefonu i reagirao.

"Kolege su vjerojatno bili na ručku ili večeri, to je bilo 10 do 19", kaže Marković.

"Ja sam dotrčao i uzeo sam dijete od oca iz ruku i vidio sam da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao tim anesteziološki. Ne bi rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali", skromno dodaje. 

"U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro i onda shvatiš što si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu", objasnio je i dodao da nikad nije imao takav slučaj.

"Dijete je umiralo na rukama. I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno, milijun stvari ti prođe kroz glavu. Samo pohvale, zahvalan, kako se veli, do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje", rekao je otac bebe, Goran Turčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.